Pakistan: 18 morți la protestele împotriva filmului ”Innocence of the Muslims”

riots2
riots2

Capitala Pakistanului, Islamabad, dar și alte orașe au fost astăzi scena unor noi manifestații violente împotriva filmului american ”Innocence of Muslims”. Bilanțul până acum arată că 18 persoane au murit și mai mult de 100 au fost rănite, după cum notează Jurnalul Național

Guvernul pakistanez anunțase că vinerea aceasta va fi o zi a rugăciunii, a onorării profetului Mohamed și a protestelor paşnice la adresa filmului american ”Innocence of Muslims”. Chiar și așa, în Islamabad, protestatarii au ridicat baricade pe bulevardul principal și au aruncat cu pietre și cocktailuri Molotov în forțele de ordine. De asemenea, ambasada SUA din oraș a fost atacată cu pietre.

În oraşul Peshawar, din nordul țării, protestatarii au incendiat un cinematograf și s-au bătut cu polițiștii, care au ripostat cu gaze lacrimogene. Există martori care spun că poliția ar fi tras și focuri de armă pentru a dispersa manifestanții. De altfel, autoritățile au declarat că șoferul unui car de reportaje al televiziunii locale a murit atins de un glonț, dar autorul atacului nu a fost identificat.

Cele mai violente proteste au avut loc în orașul Karachi, unde protestatarii au incendiat mai multe mașini, benzinării și cinematografe. Numai aici 15 persoane au murit în înfruntările cu poliția, potrivit mass-media locale.

Producţia americană, din care s-a publicat pe YouTube doar un trailer de 14 minute, în care profetul Mahomed este portretizat ca un excroc afemeiat a provocat proteste violente în lumea arabă, care s-au soldat cu zeci de morți, până acum.

În Pakistan, filmul american a fost folosit de facțiunile islamiste ca un pretext pentru demonstrații zilnice, care au culminat cu evenimentele de azi. Guvernul pakistanez a apelat și la sprijinul armatei, pentru a păzi punctele cheie. De asemenea, serviciile de telefonie mobilă au fost sistate în capitală și în marile orașe.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel