Păcănelele și pariurile, reglementate de Senat. Numărul de săli pentru jocurile de noroc scade, dar mingea e la deputați

Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash

Marți, Senatul a votat în unanimitate pentru o propunere legislativă de revizuire a Ordonanței de Urgență nr. 77 din 2009. Această modificare prevede că acordarea licențelor pentru jocurile de noroc se va baza acum pe numărul de rezidenți dintr-o localitate.

Conform planului propus, licența pentru activitățile de jocuri de noroc se acordă în baza numărului de locuitori dintr-o localitate, acesta fiind confirmat printr-o adeverință emisă de autoritatea locală. Astfel, în conformitate cu aceste reguli, se permite cel mult un punct de jocuri de noroc pentru fiecare 20.000 de locuitori.

O altă prevedere a propunerii legislative - care a fost iniţiată de un grup de parlamentari de la PSD şi adoptată de Senat - stipulează că "spaţiul propus este situat la cel mult 50 m de limita teritorială a oraşului/municipiului ori comunei, inclusiv a municipiului Bucureşti".

"Spaţiul propus nu este situat în incinta sau pe o rază de 300 m a unităţilor şi instituţiilor de învăţământ, inclusiv campusurile aferente acestora, a unor locuri de joacă pentru copii definite ca orice spaţiu închis sau în aer liber destinat utilizării de către copii, a parcurilor, a unor aşezăminte de cultură, artă, sănătate, cu caracter social, de culte religioase şi alte asemenea sau în perimetrul delimitat destinat acestora", se mai arată în noua formă a actului normativ.

Pentru protejarea jucătorilor de riscul de dependenţă şi pierderi financiare semnificative asociate jocurilor de noroc, numărul maxim de mijloace pentru jocurile de tip slot-machine aflate într-o locaţie şi exploatate de acelaşi operator economic se reduce de la 75 la 20.

Amenda pentru permiterea accesului minorilor în locaţiile specializate pentru desfăşurarea jocurilor de noroc constituie contravenţie şi se sancţionează la prima abatere cu amendă de la 100.000 la 200.000 lei, adică dublul cuantumului în vigoare. La a doua abatere, licenţa de organizare a jocurilor de noroc a operatorului este suspendată timp de şase luni, iar la a treia abatere licenţa este anulată fără posibilitatea de licenţiere a aceluiaşi operator timp de trei ani, se mai stipulează în proiectul de act normativ.

Propunerea legislativă va fi dezbătută de Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz, arată Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel