Olanda interzice fermele de nurci

Nurca-si-blana
Nurca-si-blana

Organizatiile pentru protecția animalelor din Olanda sărbătoresc în această săptămână o mult așteptată victorie. Ieri, Senatul olandez a votat interzicerea fermelor de nurcă de pe teritoriul său. Interdicția totală va intra în vigoare în 2024.

Cu cele 6 milioane de nurci crescute anual pentru blană, Olanda este al doilea mare producător din Uniunea Europeană, după Danemarca. Discuțiile politice despre interzicerea fermelor de nurci au început încă din 1999. Camera Deputatților votase favorabil un proiect de lege privind interzicerea fermelor de nurci până în 2018, însa acesta nu a trecut și de Senat.

 Principalul argument împotriva interdicției a fost legat de problemele financiare cu care se vor confrunta fermierii. De aceea, proiectul inițial a fost modificat astfel încât să intre în vigoare în 2024, urmâd ca fermierii să beneficieze de compensații totale în valoare de 28 de milioane de euro.

În România există 10 ferme de blană, în care sunt crescute peste 16.000 de vulpi și nurci. VIER PFOTEN, o organizație pentru pritecția animalelor cu blană, solicită legislativului din Romania să adopte o interdicție totală asupra fermelor de blănuri și invită companiile din industria textilă și casele de modă românești să se alăture programului internațional Companii care au renunțat la blănuri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel