Occidentul, acuzat că "provoacă secetă" în Iran

iran
iran

Ţările occidentale "au elaborat planuri pentru a provoca secetă" în Iran, a afirmat, joi, preşedintele iranian, Mahmoud Ahmadinejad, la inaugurarea unui baraj în centrul ţării, relatează AFP.

Liderii iranieni acuză frecvent ţările occidentale, în principal Statele Unite, de numeroase "comploturi" pentru subminarea ţării în diferite domenii - economie, dezvoltare ştiinţifică, unitate, independenţă, sistem politic, cultură sau relaţii internaţionale, scrie Mediafax.

"Ţările occidentale au elaborat planuri pentru a declanşa seceta în unele părţi ale lumii şi mai ales în Iran", a spus Ahmadinejad, citat de agenţia IRNA.

"Conform unor studii privind climatul, a căror exactitate s-a verificat, ţările europene folosesc echipamente speciale pentru a provoca ploaia (în Europa) şi a împiedica norii de ploaie să ajungă în regiunea (Orientului Mijlociu), în principal în Iran", a adăugat el.

Ahmadinejad a reamintit şi "un articol al unui responsabil politic occidental" a cărui identitate nu a precizat-o, care ar fi "prezis pentru următorii 30 de ani secetă în anumite regiuni, care se întind din Turcia şi Iran până în estul Asiei".

"Regiunile incluse în articolul acestui politician (...) includ ţări a căror cultură şi civilizaţie îi nelinişteşte" pe occidentali, a afirmat preşedintele iranian.

Iranul a înregistrat mai multe perioade de secetă în ultimii ani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel