Nicolae Robu a anunțat cum va vota la referendum: Nonconformist de felul meu

Nicolae Robu a anunțat cum va vota la referendumul privind definirea familiei tradiționale în Constituție. 

Nicolae Robu a luat-o înaintea referendumului care va avea loc pe 7 octombrie și a făcut un sondaj pe pagina lui de Facebook pe tema căsătoriei. Urmare a voturilor primite, primarul Timișoarei și-a exprimat poziția cu privire la tema definirii familiei tradiționale. 

 "Subiectul trebuie tratat la rece, cu calm"

"Problema pusă în discuție este dacă familia să fie definită prin Constituție conform tradiției românești și a altor popoare drept entitate întemeiată pe căsătoria între două persoane de sex diferit sau drept entitate întemeiată pe căsătoria între două persoane indiferent de sexul lor
1. Subiectul trebuie tratat la rece, cu calm, în respect de la fiecare pt celălalt, în solidaritate de specie, dincolo de specificitatea pe care o avem fiecare dintre noi și fără catalogări de superioritate sau inferioritate a unora în raport cu alții" afirmă Robu.

"Am respect egal pentru heterosexuali și homosexuali"

 "Eu, deși un nonconformist de felul meu, în problema în discuție sunt tradiționalist, conservator. Am respect egal pentru heterosexuali și homosexuali și judec fiecare om pentru ce este el însuși, nicidecum categorial. Știm bine că geniile omenirii au fost unii heterosexuali, alții homosexuali, după cum tot unii heterosexuali, alții homosexuali au fost și criminalii și oamenii de rând! Tocmai de aceea, trebuie să ne respectăm între noi și să pledăm împreună pentru a avea cu toții drepturi egale. Dar când niște noțiuni s-au consacrat cu un anumit sens de-a lungul a sute, chiar mii de ani, cu voia a milioane și milioane de oameni care le-au conferit aproape sacralitate în înțelesurile respective, drepturi egale pentru cei de altă orientare înseamnă ca ei să-și poată defini noțiuni corespondente în înțelesul vrut de ei, nicidecum ca ei să transforme înțelesurile noțiunilor consacrate de ceilalți, peste voia acestora! Eu, personal, vreau ca atunci când spun cuiva că sunt căsătorit, respectivul să nu aibă nevoie de o întrebare suplimentară pentru a afla dacă cu o femeie sau cu un bărbat, ci totul să fie subînțeles, ca acum, ca în tradiția noastră multiseculară, chiar multimilenară" a mai scris primarul pe re'eaua de socializare. 

"Eu mă voi prezenta la referendum"

 "În ceea ce privește familia, definiția trebuie formulată cu grija să cuprindă și situațiile în care cuplurile de pe o anumită treaptă generațională sunt incomplete fie din motiv de deces, fie din motiv de divorț, fie pentru că nu s-au constituit niciodată ca atare (bărbați rămași necăsătoriți / femei rămase necăsătorite, femei cu "copii din flori")
În concluzie, eu mă voi prezenta la referendum și voi vota pentru păstrarea sensurilor tradiționale pentru noțiunile de familie și căsătorie, dar voi continua să am tot respectul și pentru cei cu orientare homosexuală, pentru ce reprezintă ca individ, fiecare dintre ei în parte", a conchis edilul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel