Silvana Negruţiu şi Radu Pilat au vorbit, într-un interviu pentru DCNews TV, despre Nephro, primul film despre pacienţii dializaţi din România.
Întrebaţi cum ar putea arăta o continuare, cei doi au făcut o comparaţie interesantă cu un mega serial de pe Netflix.
"Eu nu îmi dau seama dacă un serial ar presupune neapărat o continuitate a poveştii, ci mai degrabă ar fi vorba de poveşti diferite", a declarat Silvana Negruţiu.
"Adică pe stilul Black Mirror, mai degrabă. Asta nu înseamnă că nu ar putea să joace din nou Silvana. Nici eu nu aş mai continua. Nu vreau nici să vând surpriza celor care nu l-au văzut, dar el se termină cu o întrebare", a declarat şi Radu Pilat.
„Nephro“ este primul film românesc care prezintă realitatea paciențiilor dializați. A fost lansat online, spre final de septembrie. Este un film emoționant care arată legăturile puternice care se creează când apar provocările medicale. Filmul face parte dintr-o campanie de conştientizare a realităţii trăite de pacienţii dializaţi şi de familiile acestora.
Filmul arată povestea Ancăi, interpretată de Silvana Negruţiu, o pacientă de 26 de ani. Scurtmetrajul este regizat de Claudiu Mitcu, după un scenariu semnat de Ana Rinderu şi Radu Pilat.
Oglinda neagră (Black Mirror) este un serial britanic antologic, SF, thriller, dramă, satiră creat de Charlie Brooker. A fost transmis în premieră de Channel 4 la 4 decembrie 2011 (ca un film antologie cu 3 părți care ulterior a devenit sezonul I). Serialul analizează societatea modernă, în special consecințele neașteptate ale noilor tehnologii. Episoadele sunt independente și de obicei au loc într-o realitate alternativă sau în viitorul apropiat, adesea cu un ton întunecat și satiric, deși unele episoade sunt mai experimentale și mai ușoare.
Serialul s-a inspirat din alte seriale antologie mai vechi (de exemplu The Twilight Zone) care au reușit să se ocupe de subiecte controversate, contemporane, fără teama de cenzură. Creatorul Charlie Brooker a dezvoltat Black Mirror pentru a scoate în evidență subiecte legate de relația umană cu tehnologia, creând povestiri care prezintă "modul în care trăim acum - și felul în care s-ar putea să trăim peste 10 minute dacă suntem [prea] agitați", conform Wiki.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News