Negocieri la Bruxelles între Borisov și Timmermans, distribuite pe Facebook

Scutaru Cristina / 02 iul 2019 / 15:54 Salveaza PDF Comentarii
Frans Timmermans
Descriere foto: Frans Timmermans

Premierul bulgar Boiko Borisov a discutat cu Frans Timmermans despre condițiile în care i-ar putea susține candidatura pentru președinția Comisiei Europene, într-o înregistrare publicată pe Facebook și în condițiile în care liderii UE nu au luat încă o decizie, relatează site-ul Politico.eu.

În urma discuțiilor prelungile între liderii UE, privind desemnarea noilor șefi ai principalelor structuri de conducere din Blocul comunitar, Timmermans căuta susținere pentru candidatura sa, însă Borisov a profitat de ocazie pentru a exprima așteptările Bulgariei de la Bruxelles.

Înregistrarea a fost publicată în timp real pe pagina de Facebook a oficialului bulgar, până când Timmermans a sugerea oprirea acesteia.

Borisov este membru al Grupului Partidului Popular European (EPP), însă reprezentantul acestuia, Manfred Weber, nu a reușit să obțină suficientă susținere pentru preluarea președinției Comisiei Europene.

"Este vorba despre un compromis. Weber va prelua Parlamentul, iar tu Comisia, așa că am vrut să aud de la tine. Am lucrat extraordinar de-a lungul anilor", i-a transmis Borisov lui Timmermans, scrie Mediafax.

Listă de "lucruri importante"

 

Borisov a continuat prin a prezenta o listă de "lucruri importante", inclusiv un centru internațional pentru gaze în Bulgaria, aderarea acesteia la spațiul Schengen și eliminarea unui program care monitorizează eforturile Bulgariei privind lupta împotriva corupției.

"Am vrut să ne întâlnim pentru a discuta despre acest lucru", a adăugat Borisov.

Deși Timmermans nu se află în aceeași formațiune politică precum Borisov, oficialul bulgar a precizat că nu consideră acest lucru un obstacol.

"Cine câștigă în acest caz nu este important. Weber are ani de experiență în Parlament, în timp ce tu ai mai multă experiență în Comisie", a mai declarat Borisov.

"Există câteva state membre în centrul și estul Europei care au îngrijorările lor, însă i-am informat cu privire la integritatea pe care o ai", a adăugat acesta.

 


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26