Mutare ambasadă Ierusalim. Laufer, reacție după anunțul lui Dăncilă

Viorica Dăncilă
Viorica Dăncilă

Ilan Laufer i-a transmis în mod public felicitări prim-ministrului Viorica Dăncilă pentru declarațiile făcute în Statele Unite ale Americii cu privire la mutarea ambasadei de la Tel Aviv la Ierusalim.

Sincere felicitari Premierul României Viorica Dancila care a evidențiat încă odată o realitate asumată politic de conducerea partidului de guvernământ - PSD. România are toate motivele să fie alături de partenerii strategici – Statele Unite ale Americii și Israel - și să-și mute ambasada de la Tel Aviv la Ierusalim, ca un gest firesc de recunoaștere a capitalei milenare a Israelului, gest care propulseaza Romania si implicit pe Viorica Dancila spre o noua constructie extrem de importanta in ceea ce priveste parteneriatul strategic dintre Romania - Israel - SUA. Cu alte cuvinte "next level" pentru Romania pe plan international si politica externa!

Mutarea ambasadei României la Ierusalim nu este îndreptată împotriva nimănui. Israelul ca stat suveran are dreptul să-și stabileacă capitala unde dorește pe teritoriul național și a ales firesc Ierusalimul – capitala istorică, de 3000 de ani a statului evreu.

România, ca stat suveran și-n plus partener strategic al Israelului are dreptul să-și mute ambasada în capitala Ierusalim. Este, în fond o operațiune administrativă si nu semnifică în niciun fel că România și-ar schimba coordonatele esențiale de politică externă, a scris Ilan Laufer pe contul său de Facebook.

Ce a spus Viorica Dăncilă despre mutarea ambasadei de la Tel Aviv la Ierusalim

„Președintele Donald Trump a inaugurat ambasada SUA la Ierusalim. Acest pas admirail și curajos, ne-a impresionat. Pe mine, Guvernul pe care îl conduc, dar poporul român. Mutarea ambasadei este emblematică și demonstrează legătura dintre poporul american și cel israelian. Acest gest a lansat la nivel internațional un proces de reflecție. Guvernul României a inițiat un proces de evaluare a oportunității mutării ambasadei României la Ierusalim. Sunt încântată să anunț astăzi, ca după finalizarea analizei de către toți actorii constituționali implicați în procesul decizional și în deplin consens, eu ca premier și Guvernul pe care îl conduc, vom munta ambasada României la Ierusalim, capitala Israelului", a declarat Viorica Dăncilă.

Vezi și: Comisia Europeană, după afirmaţiile premierului Dăncilă privind mutarea ambasadei

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel