Comisia Europeană, după afirmaţiile premierului Dăncilă privind mutarea ambasadei

Rodica Mitu / 25 Martie 2019 / 14:45 Salveaza PDF Comentarii
Viorica Dăncilă
Viorica Dăncilă

Poziţia Uniunii Europene rămâne neschimbată, a declarat luni Maja Kocijancic, purtătoare de cuvânt a Comisiei Europene, la conferinţa de presă zilnică, atunci când a fost invitată de jurnalişti să comenteze afirmaţiile premierului Viorica Dăncilă despre mutarea ambasadei României.

„Nu sunt prea singură că am de făcut vreun comentariu specific. Pot pur şi simplu să spun că poziţia UE rămâne neschimbată. Da, am văzut informaţiile cu privire la ceea ce a spus premierul (României, Viorica Dăncilă). Am văzut totodată şi reacţia preşedintelui (României, Klaus Iohannis) şi de aceea mă limitez doar la acest lucru'', a transmis Maja Kocijancic. La insistenţele jurnaliştilor, care au subliniat faptul că o astfel de decizie are un impact diplomatic - făcând referire la anularea vizitei pe care trebuia să o efectueze luni în România regele Iordaniei şi a unui forum iordaniano-român - purtătoarea de cuvânt a executivului european a apreciat că nu este rolul ei să comenteze aceste evoluţii. ''Pot doar repeta că poziţia Uniunii Europene a rămas neschimbată'', a insistat Kocijancic.

''Avem contacte regulate cu toate ţările membre pe toate subiectele relevante, dar permiteţi-mi să vă amintesc ce am spus, şi anume remarcile premierului, dar şi cele ale preşedintelui. Deci, după cum am spus, poziţia Uniunii Europene nu s-a schimbat'', a reiterat purtătoarea de cuvânt a Comisiei Europene, întrebată dacă va cere clarificări suplimentare din partea guvernului român pe această temă şi dacă UE va încerca să convingă executivul de la Bucureşti că nu aceasta este calea de urmat, potrivit Agerpres.

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat că ambasada României din Israel va fi mutată de la Tel Aviv la Ierusalim, după 'finalizarea analizei' şi 'în deplin consens'.  

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25