Monica Macovei: "Eu semăn cu Nelson Mandela"

Monica Macovei, candidat independent la prezidențiale, a mărturisit că se simte apropiată de modelul politic reprezentat de fostul președinte sud-african Nelson Mandela.

Monica Macovei a spus că a luat decizia de a intra în cursa prezidențială după ce a constatat că niciun candidat de dreapta nu o convinge să îl voteze. Ea a adăugat că vrea ca "toți hoții și corupții care fură din banul public să meargă la închisoare".

De asemenea, europarlamentarul s-a comparat cu Nelson Mandela.

"M-am gândit că, în multe feluri, eu semăn cu Nelson Mandela, care nu și-a sacrificat principiile niciodată, care și-a scos poporul dintr-o stare dezastruoasă, pentru care nimic nu a fost imposibil și care a făcut foarte mulți ani de închisoare, s-a sacrificat și-a sacrificat interesele personale pentru țară. Și mă identific cu toate aceste lucruri", a declarat Monica Macovei, duminică, la Digi24.

Luptător al luptei antiapartheid, Nelson Mandela s-a stins din viață în decembrie anul trecut, la vârsta de 95 de ani. El a făcut 27 de ani de închisoare luptând pentru convingerile sale.

Vezi și: Macovei aruncă bomba: Ilegalitățile lui Tăriceanu

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel