Mollahul Omar ar fi fost ucis în Pakistan

Mollahul Omar
Mollahul Omar

Liderul mişcării radicalilor talibani din Afganistan, mollahul Omar, a fost ucis în Pakistan, transmite luni Xinhua, citând un canal de televiziune privat.

„Mollahul Omar a fost ucis pe drumul dintre oraşul pakistanez Quetta şi provincia Waziristanul de Nord de la graniţa cu Afganistanul“, a relatat canalul de televiziune Tolo, într-un buletin de ştiri, citând surse anonime din serviciile secrete afgane.

Nu sunt cunoscute alte detalii cu privire la modul în care a fost ucis ideologul talibanilor din Afganistan şi de către cine, transmite Agerpres.

Un responsabil din serviciile de securitate afgane au confirmat pentru Xinhua eliminarea mollahului Omar, indicând că acesta a fost ucis pe teritoriul Pakistanului vecin.

Militanţii talibani care luptă împotriva trupelor afgane şi a forţelor coaliţiei NATO din Afganistan nu au făcut încă niciun comentariu în legătură cu vestea morţii mollahului Omar.

Mollahul Omar a supravieţuit până acum de nenumărate ori vânătorii declanşate împotriva sa de către trupele americane din Afganistan, de la căderea regimului taliban în urma invaziei SUA pe teritoriul Afganistanului la sfârşitul anului 2001, pentru că îi acordase adăpost liderului reţelei Al Qaida, Osama ben Laden, care a revendicat în numele organizaţiei sale atentatele de la 11 septembrie 2001 împotriva Americii.

La începutul lunii mai, după eliminarea lui Osama, oficiali americani şi italieni declaraseră că următoarea ţintă ar putea fi mollahul Omar.

Citeşte şi:

Talibanii afgani dezmint moartea molahului Omar

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel