Moțiune de cenzură PNL: Kelemen Hunor a identificat o problemă

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a vorbit, marţi, despre susţinerea unei moţiuni de cenzură a PNL. Liderul maghiar a arătat că problema este "ce" se pune în loc şi pe "cine", susţinând că are dubii că "oamenii se înghesuie la guvernare". Hunor a declarat că, în acest moment, nu există majoritatea necesară pentru a "dărâma" Guvernul, dar, dacă acest lucru ar fi posibil, o soluţie mai bună ar fi un guvern de tehnocraţi.

Întrebat despre moţiunea de cenzură care ar putea fi iniţiată de PNL, președintele UDMR a spus: "Să vedem textul, argumentele. Nu excludem o susţinere a unei moţiuni de cenzură. O moţiune de cenzură ar însemna o dezbatere mai animată pe o temă, nu ştiu care va fi tema, dar nu avem majoritatea pentru a dărâma Guvernul, o ştim cu toţii, o ştie şi premierul, nu avem voturi suficiente".

"Întrebarea este dacă avem ce pune în loc şi avem cu cine. În acest moment, am dubii serioase că oamenii se înghesuiesc să intre la guvernare. Nu am auzit, cu excepţia a două trei persoane, aşa o dorinţă extrordinar de mare de a intra la guvernare şi nici Alina Gorghiu nu a vorbit de guvernare, a vorbit de moţiune de cenzură. Trebuie guvernat în continuare", a afirmat liderul UDMR pentru gandul.info.

Citește și: Ponta solicită o întâlnire urgentă a liderilor de partide


Kelemen Hunor a mai arătat că, dacă ar exista majoritatea pentru a dărâma Guvernul, se poate vorbi şi de un guvern de tehnocraţi, care ar fi o soluţie mult mai interesantă.

"Când vii cu o moţiune de cenzură, trebuie să spui ce pui în locul guvernului care pleacă. Nu asta este problema, pleacă sau nu pleacă, ci ce pui în loc. Eu cred că se poate găsi un guvern mai bun, dar în acelaşi timp se poate găsi şi un guvern mai puţin bun. Dacă vin alegerile anticipate, şi am mari îndoieli, se poate vorbi şi de un guvern tehnocrat în această perioadă. E o discuţie mult mai intersantă despre ce ar urma după o moţiune de cenzură, dacă are câştig de cauză, decât să vorbim despre un guvern politic. Se poate discuta şi despre un guvern tehnocrat, la o adică nu văd de ce cu un an înainte de alegeri, e o soluţie mult mai intersantă decât una politică în acest moment. Dar nu există majoritate pentru a schimba Guvernul, în sesiunea de primăvară nu se poate coagula o majoritate. Nu se poate ajunge în România la alegeri anticipate. Acest guvern este mai solid ca oricând până acum", a continuat Kelemen Hunor.

El a mai precizat că UDMR încă nu negociază cu PNL un acord de colaborare, ci că au fost unele discuţii în februarie - martie pe tema moţiunii de cenzură şi a rămas să ofere un răspuns când va vedea textul: "Încă nu se negociază un acord de colaborare, nu ştiu dacă se va negocia. Suntem în opoziție cu PNL, am fost parteneri cu PDL, cu PNL şi suntem în aceeaşi familie politică europeană. E adevărat că noi am intrat primii, am deschis uşa. I-am aşteptat cu şampanie şi fursecurile când au venit, dar suntem în aceeaşi familie europeană".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel