Urmărește emisiunea live


Mircea Diaconu: România, pe ultimul loc la îngrijirea și exploatarea patrimoniului

Vicepreședintele Comisiei pentru Educație și Cultură a Parlamentului European, Mircea Diaconu, a anunțat, vineri, la Sighișoara, că lucrează la elaborarea unui raport referitor la patrimoniul cultural european. Marele actor a adăugat că, în urma unor analize, a constatat că România stă cel mai prost la îngrijirea și exploatarea patrimoniului cultural.

"La Bruxelles am primit de făcut un raport pe acest subiect, patrimoniul cultural european. Primesc informații de peste tot. (...) Acestea se vor transforma într-un act normativ care să aibă putere de lege la nivel european. Pentru asta am făcut tot felul de studii, de comparații pe diverse domenii de tipul acesta, și nu numai. La nivel european stăm cel mai prost. Deci, din toate punctele de vedere stăm cel mai prost, nu pentru că nu am avea patrimoniu, avem unul uriaș și lăsat în paragină de nedescris, față de alte țări care trăiesc numai din asta", a afirmat Mircea Diaconu, citat de Agerpres.

Europarlamentarul va prezenta raportul în Comisia pentru Educație și Cultură în luna mai și, potrivit calendarului, acesta va ajunge la votul în plenul PE în luna septembrie.

Până atunci însă, a punctat Mircea Diaconu, sunt programate două vizite de lucru într-un oraș medieval din Spania, peste trei săptămâni, și în România, la Sighișoara, undeva în luna iunie.

Vezi și: Diaconu, intervenție despre filmul european și sălile de cinematograf

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel