Mircea Diaconu, reacție privind inițiativa Avocatului Poporului de a sesiza CCR

Mircea Diaconu
Mircea Diaconu

Europarlamentarul Mircea Diaconu comentează, într-o postare pe pagina sa de socializare, în legătură cu anunțul Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, potrivit căruia va sesiza Curtea Constituțională cu privire la OUG 13/2017 referitoare la modificarea Codurilor penale.

”Salut inițiativa Avocatului Poporului de a sesiza Curtea Constituțională, a cărei decizie va trebui să fie respectată și aplicată de toată lumea. Doar așa vom putea vorbi de democrație și justiție, așa cum am cerut și în plenul Parlamentului European”, a scris vineri, pe Facebook, Mircea Diaconu. 

Citește și: Monica Macovei, învinsă de un "infractor" în Parlamentul European

Acesta a ținut să precizeze, de asemenea, și unde a greșit ministrul Jutiției în privința OUG referitoare la modificarea codurilor penale. 

”Ca simplu cetățean, imediat după ce au fost emise ordonanța și proiectul de lege, i-am spus în direct Ministrului Justiției că ar fi fost bine să le trimită pe ambele la Parlament, pentru că acolo se face adevărata dezbatere publică. Cred că în urma acestei greșeli dezbaterea s-a mutat în stradă.

Este foarte normal să existe opinii diferite, atâta timp cât manifestarea lor se face într-un cadru democratic. Însă, decizia finală într-un stat de drept aparține justiției”, se mai arată în mesajul postat de Mircea Diaconu. 

Citește și: Mircea Diaconu, mesaj DUREROS în PE: A zâmbit cinic, ca o victorie personală

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel