EXCLUSIV  Monica Macovei, învinsă de un "infractor" în Parlamentul European

monica macovei
monica macovei

O victorie neașteptată a Guvernului Grindeanu la Bruxelles, în fața Parlamentului European, a trecut practic neobservată. Joi dimineața, toată lumea a urmărit, cu sufletul la gură, dezbaterea din Parlamentul European. Am văzut live, inclusiv pe dcnews.ro, intervențiiile europarlamentarilor romani. Puțină lume știe că, dacă în Parlamentul European lucrările s-ar fi finalizat cu o moțiune împotriva Guvernului Grindeanu, lucrurile ar fi luat o întorsătura mult mai rea pentru România.

Cel care a avut un rol fundamental a fost maestrul Mircea Diaconu, care a intrat de unul singur în Parlamentul European, obținând în 2014 mai multe voturi decât partidele politice. A fost o mărturie vie a abuzurilor Justiției din România: "... Trebuia sa aveți aici și un infractor din România, aceala sunt eu. Am fost anchetat în timp ce eram senator și ministru al Culturii. Am fost anchetat doi ani de zile. La fiecare vizită la Procuratura generală era anunțată presa, era firesc să fie anunțată presa. Se încerca, firește, distrugerea mea publică. După doi ani de zile, procurorul care m-a anchetat a zis următorul lucru: domnule Diaconu, nu am găsit nici un prejudiciu, dar vă trimit în judecată.... M-a trimis în judecată, cerând doi ani şi jumătate închisoare cu executare. Am fost achitat după doi ani de zile. Nu vreau să vorbesc despre anii mei de chin, de cât am pierdut și de cât am îmbătrânit anii ăștia".

Au fost și alte discursuri importante ale europarlamentarilor români, între care l-am remarcat pe cel al Noricăi Nicolai. Urmarea dezbaterilor a fost că Parlamentul, pentru prima dată sensibilizat de derapajele Justiției din România, nu a mai adoptat nicio moțiune. A fost, probabil, și prima înfrângere pentru cel mai activ europarlamentar român, d-na Monica Macovei, cea care a reușit de altfel să convoace dezbaterea.

Practic, Bruxelles-ul a avut înţelepciunea de a nu se amesteca între cei implicați în tulburările ce se petrec azi în România. Joi după amiază, liderii PSD, Dragnea și Grindeanu, ocupați să se scuze fiindcă guvernează, într-o interminabilă conferința de presă, au uitat să remarce victoria neașteptată de la Bruxelles. Îmi imaginez că nici felul în care a fost obținută, pur și simplu prin rostirea adevărului de către maestrul Mircea Diaconu, nu a fost sesizat de către PSD.

"Am luat cuvântul în plenul Parlamentului European ca independent, nu reprezint niciun partid și niciun grup de interese politice.

Am ţinut să subliniez că România este un stat democratic și ca atare are toate mijloacele pentru a rezolva actuala criză. Iar într-o democrație e normal să guverneze cei care au obținut majoritatea în alegeri, e normal ca oamenii să-și exprime nemulțumirile și e normal ca cei aflați la putere să ne asculte și să ne reprezinte pe toți. Dar ceea ce m-a supărat cel mai mult a fost un fel de amenințare din partea Comisarului Timmermans asupra României. Resping categoric orice intervenție asupra țării. De aceea i-am cerut să lase România în pace să-și găsească singură calea. Numai dacă sunt ale noastre, soluțiile pot fi de durată și constructive", a declarat europarlamentarul Diaconu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel