Mircea Diaconu, despre cum trebuie să fie noul preşedinte

Europarlamentarul independent, Mircea Diaconu, a vorbit, duminică, la emisiunea "Punctul de întâlnire" de la Antena 3, despre dezinteresul românilor pentru alegerile prezidențiale. 

"S-a ajuns la un blocaj dureros. Partidele, grupările, grupurile controlează o plajă de procente. E o zonă prizonieră politic. Procentele alea se ştiu. Ei bine, sunt 70% care sunt în afara acestui calcul. Sunt oameni care nu mai votează, care nu sunt interesaţi, care nici nu se uită la ce se întâmplă. Singurul rezervor care poate rezolva problema este format din acest 70%", a declarat Mircea Diaconu.

Mircea Diaconu a arătat şi că mai există o problemă şi în strategiile politice.

Citește și: Mandatul lui Mircea Diaconu nu poate fi anulat

"A ajuns un soi de performanţă măsura în care poţi să îl învingi pe celălalt. "Ah, ce animal politic e X!" Mă enervează cumplit chestia asta. Hai să ne întoarcem puţin la regretatul Emil Hossu. "Cum poate cineva să fie iubit, dacă nu iubeşte pe nimeni?" E vorba de credinţă în Dumnezeu, e vorba de bun simţ, acel om trebuie să aparţină acestei spiritualităţi şi să iubească ce suntem şi ce facem, să iubeşti aceste valori. Despre iubire este vorba", a explicat Diaconu.

"Trebuie să fii convingător. Nu poţi să fii convingător dacă tu nu crezi în ceea ce spui. Dacă nu sunt credinţele tale, nu convingi. Este o ecuaţie umană, nu e mecanică, nu e fizică, pur şi simplu trece sau nu trece", a conchis europarlamentarul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel