Mii de pasageri continuă să fie blocaţi pe aeroporturile din Europa

Mii de pasageri erau blocaţi, şi luni, pe aeroporturile din Europa, în special la Londra şi Paris, din cauza ninsorilor care au dezorganizat traficul aerian pe continent chiar înaintea plecării în vacanţa de Crăciun, relatează AFP.

bruxelles aeroportLa Frankfurt, Bruxelles, Amsterdam, Paris sau Londra, numeroşi călători şi-au petrecut cea de-a doua noapte în aerogări, unde au fost instalate saltele şi paturi de campanie, şi au fost distribuite pături, informează Agerpres.

În Marea Britanie, mii de pasageri au rămas blocaţi duminică în aeroporturi. Responsabilii aeroportului Heathrow, cel mai mare din lume în ce priveşte traficul de călători, au anunţat că întârzierile şi anulările de curse vor continua în zilele următoare.

Două aeronave Boeing ale British Airways, venind din Statele Unite, au fost nevoite să aterizeze duminică la Reykjavik.

În total, pe diferitele aeroporturi din Paris, în jur de 13.000 de pasageri aşteptau încă, duminică seara, ca avioanele lor să decoleze, şi între 5.000 şi 6.000 urmau să petreacă noaptea pe Roissy, unde situaţia ar trebui să reintre treptat în normal luni, după cum a indicat o sursă aeroportuară.

Traficul rutier şi transporturile feroviare au fost, la rândul lor, afectate, mai ales în sud-estul Angliei. Şase trenuri Eurostar care făceau legătura cu Franţa şi Belgia au fost anulate duminică.

La Frankfurt, unde pistele au fost deschise alternativ, mai mult de 540 de zboruri au fost anulate.

În Belgia, o persoană a murit duminică după prăbuşirea acoperişului unui hambar sub greutatea zăpezii, iar patru persoane au decedat în acest weekend în Balcani - doi bărbaţi în Bosnia şi un cuplu vârstnic în Serbia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel