Michael Goolerts a murit după cursa Paris-Roubaix

Deces
Deces

Rutierul belgian Michael Goolaerts, care duminică a participat la cursa clasică de ciclism Paris-Roubaix, a decedat duminică seara la spitalul din Lille, relatează AFP. 

Duminică după-amiaza, Goolaerts (23 ani) a fost găsit fără suflare în al 20-lea din cele 29 de sectoare pavate ale cursei, fiind transportat de urgenţă cu elicopterul la Lille. Cu o tristeţe inimaginabilă trebuie să vă comunicăm decesul alergătorului şi prietenului nostru Goolaerts, a anunţat echipa ciclistului, Verandas Willems.

El a murit duminică seara, la ora 22,40, la spitalul din Lille, în prezenţa familiei sale şi a apropiaţilor, la care ne gândim acum. El a decedat în urma unui stop cardiac. Toată asistenţa medicală a fost inutilă, se mai arată în comunicatul echipei Verandas Willems.

Cine era Michael Goolaerts

Era ciclist profesionist din 2014, la echipa Verandas Willems. După un an, a plecat la echipa de speranţe Lotto, unde a petrecut două sezoane, înainte de a reveni la Verandas Willems, echipă condusă de belgianul Nick Nuyens, fost câştigător al Turului Flandrei.

Fără vreun rezultat important în 2017, belgianul avea un gabarit atletic, 1,86 m şi 80 kg, singurul său succes notabil fiind o victorie de etapă, în aprilie 2016, în Turul Loir-et-Cher, o cursă de categorie inferioară. Săptămâna trecută el luase startul în Turul Flandrei, fără a-l termina, iar în 2018 număra 20 de zile de competiţie şi ceva mai mult de 3.000 de km parcurşi.

[citeste si]

Drama aceasta aminteşte de un alt deces al unui tânăr rutier belgian, Daan Myngheer, care s-a stins în martie 2016, la vârsta de 22 de ani, după un accident cardiac survenit în Corsica, în timpul cursei Criterium International. Ca o coincidenţă tragică, Daan Myngheer concurase în sezonul anterior pentru Verandas Willems, notează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel