Mere coapte cu scorțișoară și portocale. Rețeta perfectă pentru Crăciun

Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay

Rețeta mere coapte cu scorțișoară este foarte simplu de preparat.  Multitudinea de gusturi și arome o fac perfectă pentru perioada sărbătorilor de iarnă. Pe lângă gustul bun, merele coapte sunt bogate în vitamine. Astfel, acestea conțin vitamina A, C, calciu și fier. Pe Internet există o mulțime de variante, printre care și merele cu caramel și scorțișoară.  La servire, merele pot fi unse cu miere sau servite pe o farfurie pudrată cu scorțișoară și fulgi de migdale.

Combinația de măr și scorțișoară ne duce cu gândul la sărbătorile de iarnă. Pe piață există o multitudine de parfumuri festive pentru cameră cu această aromă. Scorțișoara este nelipsită din prăjiturile de Crăciun, dar și din vinul fiert, care ne încălzește pe timp de iarnă. Demnă de menționat este și portocala, care creează o atmosferă festivă, relaxantă și ne aduce aminte de Crăciunul din copilărie. Toate aceste ingrediente amestecate în rețeta de măr copt fac din aceasta un desert ideal pentru sărbătorile de iarnă.

Mere coapte cu scorțișoară – mod de preparare

Mirosul de măr copt cu scorțișoară și portocală ne duce cu gândul la Crăciun și la iernile de poveste din copilărie. Pentru această rețetă delicioasă și ușor de preparat avem nevoie de:

- Mere

- Portocale

- O linguriță de unt

- 2 lingurițe de zahăr

- 3 lingurițe de scorțișoară măcinată

- O altă alternativă este cea a merelor cu caramel și scorțișoară. Pentru acestea, la ingredientele de mai sus se adaugă 4 caramele.

Când alegem merele pe care le vom coace este important să fim atenți la textura și la gustul lor. Prin urmare, nu trebuie să fie prea dulci sau prea moi. În primul rând, merele trebuie spălate și curățate de semințe. În continuare, le scobim cât să încapă o lingură de umplutură și facem o crestătură adâncă de 1 mm, pentru a nu se crăpa coaja în cuptor. Pentru că se vor înmuia la cuptor, aveți grijă să nu le scobiți prea mult.

Scorțișoara, zahărul și nucile se amestecă într-un castron. După aceea, umplem merele cu acest amestec, alături de o o lingură de unt. După aceea, așezăm merele într-o tavă unsă cu unt și adăugăm o felie de portocală deasupra. Tava trebuie să fie introdusă într-un cuptor preîncălzit la 200 de grade, timp de 30 de minute. Înainte de a le consuma, trebuie să le lăsăm să se răcească.

Merele pot fi coapte și la microunde

 

De obicei, merele sunt coapte în cuptor, dar pot fi și în cuptorul cu microunde. Dacă vreți să coaceți merele la microunde, puneți-le într-un vas adânc și acoperiți-le. Lăsați-le în cuptor timp de 3-4 minute sau până se fac moi.

Merele coapte pot fi decorate cu zahăr pudră, înainte de a fi servite. Fără unt, acest desert este ideal pentru cei care țin post. O altă alternativă de servire este să le ungem cu miere după ce s-au răcit. Interiorul este moale, coaja crocantă și aromele bogate ne fac să simțim mai intens atmosfera sărbătorilor care se apropie.  Așadar, cea mai bună rețetă de mere coapte cu scorțișoară pentru Crăciun este cea în care adăugăm portocală, scrie BZI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel