Mazăre: Salariile primarilor sunt ridicole. Ce venit l-ar mulțumi

Radu Mazăre
Radu Mazăre

Primarul Constanței Radu Mazăre a transmis că salariile primarilor sunt "ridicole" în comparație cu cele ale altor angajați la stat. El consideră că a conduce un municipiu cum este Constanța, cu un salariu de 1.000 de euro pe lună, reprezintă un "caraghioslâc" și arată cât crede că ar trebui să câștige un primar de nivelul său.

Edilul social-democrat a declarat, vineri, că sunt primari care trăiesc numai din salariu, menționând că acest lucru nu este valabil în cazul lui.

"Cred că este în regulă mărirea salariilor primarilor. Bine, nu este cazul meu. Știți că salariul meu îl donez de pe vremea când eram deputat și pe toate mandatele de primar. El pleacă la Fair-Play pentru amărâți și pentru bătrâni. (...) Dacă stau și fac o comparație cu cât câștigă, spre exemplu, directorii de companii, de societăți, de regii, salariul primarului este ridicol. Eu am vreo patru mii de lei, adică 1.000 de euro, și ca să conduci o comunitate de trei sute și ceva de mii de oameni cu un salariu de 1.000 de euro, haideți să fim serioși, este disproporționat. (...) Să conduci un oraș cum e Constanța, cu o mie de euro, e caraghioslâc. (...) Nu e normal să ai un salariu mai mic decât orice comisar de poliție sau orice alt angajat al statului", a spus Radu Mazăre, citat de Agerpres.

Cât ar trebui să câștige un primar

Întrebat care consideră că ar fi salariul potrivit pentru primarul unui oraș de mărimea Constanței, social-democratul a apreciat că acesta ar trebui să se situeze în jurul a 3.000 de euro pe lună.

"Tatăl fostei mele iubite din Brazilia, din Santos, care este șef de direcție la primărie, are salariul de aproximativ 3.000 de euro. (...) Santos este un oraș cam de două ori mărimea Constanței. Sigur, dacă el are trei mii, probabil că primarul are vreo șapte-opt mii. Cred că în România, la nivelul veniturilor de acum, un salariu decent pentru un primar care nu a avut afaceri și nu are de unde să trăiască din altceva - așa cum sunt eu, la nivelul Constanței, eu apreciez că ar fi în regulă vreo trei mii, trei mii și ceva de euro. Sunt oameni care nu au venit în administrație din business și trăiesc din acest salariu. E valabil oriunde. Și un simplu procuror are un salariu mai mare ca primarul. Nu e normal", a continuat primarul Constanței.

Declarațiile lui Radu Mazăre vin în contextul în care senatorii au adoptat joi o inițiativă legislativă ce prevede majorarea indemnizațiilor primarilor, viceprimarilor, a președinților și vicepreședinților consiliilor județene.

Vezi și: Salarii majorate pentru primari. Cât vor câștiga- DOCUMENT

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel