Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci a dat un aviz de "refuz provizoriu" pentru înregistrarea mărcii "Mişcarea Populară" solicitată în luna aprilie de Ioana Băsescu, fiica cea mare a preşedintelui.
Potrivit site-ului OSIM, în ceea ce priveşte starea legală a mărcii "Mişcarea Populară" este menţionat "ARP total/ total refusal provisionally" (aviz de refuz provizoriu total – respectivul aviz putea fi şi parţial, dacă se referea doar la anumite elemente ale mărcii solicitate n.r.). De asemenea la capitolul "dată acordare" se menţionează "nu există informaţii sau nu este cazul".
Ioana Băsescu a depus pe 11 aprilie 2011 cererea de înregistrare a mărcii. În ceea ce priveşte lista de produse şi sau servicii pentru care a cerut înregistrarea, fiica cea mare a preşedintelui a ales următoarele clase Nisa: 41- educaţie, instruire, divertisment, activităţi sportive şi culturale; 42 - servicii ştiinţifice şi tehnologice, precum şi servicii de cercetare şi de creaţie, referitoare la acestea, servicii de analiză şi de cercetare industrială, crearea şi dezvoltarea calculatoarelor şi a programelor de calculator; 45 - servicii juridice, servicii de siguranţă pentru protejarea bunurilor şi indivizilor, servicii personale şi sociale oferite de către terţi, destinate să satisfacă nevoile individului.
Presa a speculat după aflarea veştii că Ioana Băsescu cere înregistrarea unei mărci cu rezonanţe politice că "Mişcarea Populară" este partidul care i se pregăteşte lui Traian Băsescu pentru perioada de după cel de-al doilea mandat prezidenţial.
"În PDL există mai demult discuţii legat de schimbarea denumirii partidului pentru a pune de acord cu noua ideologie pe care partidul o promovează, de partid de dreapta", a spus Oltean, miercuri la TVR Info. Întrebat dacă în 2012 este posibil ca pe buletinele de vot să fie înscrise Mişcarea Populară şi USL, secretarul general al PDL a răspuns că "este o posibilitate". "Este o posibilitate ca PDL să constituie o asociere politică cu alte formaţiuni politice care să aibă denumirea de Mişcarea Populară, fie o altă formă...", a spus Oltean.
Şi ministrul Muncii, Sebastian Lăzăroiu, a susţinut marţi că se poate coagula o platformă pe centru-dreapta, care se poate organiza chiar ca o coaliţie între mişcări civice şi partide. "Se vede tot mai clar că încet-încet se poate coagula o platformă de centru-dreapta în România (…) Trebuie o construcţie mult mai largă, pentru că sunt grupuri răzleţe, nuclee de oameni care unii se manifestă pe internet, alţii se manifestă la o cafea, dar sunt grupuri care trebuie adunate în acelaşi loc. Trebuie o construcţie credibilă, oameni credibili", a spus Lăzăroiu, la B1Tv.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu