Marca Germană, mai puternică decât Euro, dacă Germania ar renunţa la moneda unică

deutsche mark / marca germana
deutsche mark / marca germana

Jurnaliştii de la The Economist au făcut un scenariu privitor la situaţia în care germania ar renunţa la moneda unică europeană şi ar decide să revină la marca germană.

The Economist a publicat o serie de articole care îşi pun problema viitorului monedei unice dintr-o cu totul altă perspectivă, aceea a ieşirii unui anumit stat de sub umbrela monedei unice, scrie Capital în ediţia online.

Astfel, în cazul în care Germania ar hotărî să renunţe la moneda unică, o masă monetară enormă ar părăsi zona euro dat fiind faptul că Germania este cel mai important membru al zonei.

O nouă marcă germană ar fi puternic apreciată faţă de moneda euro, ceea ce ar însemna un cost uriaş pentru economia Germaniei, cunoscută pentru faptul că se bazează pe exporturi.

Mai mult, Banca Centrală ar trebui să stabilească o ţintă de inflaţie. În plus, dat fiind faptul că este un mare creditor, Germania deţine "valori" evaluate în euro peste tot în zona euro. Trecerea la o nouă monedă ar însemna o puternică depreciere a acestor "assets".

Citeşte şi:

Angela Merkel avertizează că Germania ar putea renunţa la Euro: Dacă acesta este genul de club în care se transformă zona euro, atunci poate că Germania ar trebui să-l părăsească

Guvernul german: viitorul monedei euro depinde de depăşirea crizei irlandeze

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel