Mandat de arestare pe numele lui Gaddafi, emis de Curtea Penală Internaţională de la Haga

gad
gad

Pentru crimele comise împotriva umanităţii pe parcursul celor trei luni de conflict în Libia, procurorul şef al Curţii Penale Internaţionale (CPI) de la Haga, Luis Moreno-Ocampo, urmează să emită luni mandate oficiale de arestare pe numele colonelului Muammar Gaddafi şi al altor doi oficiali de rang înalt ai regimului de la Tripoli.

Printre acuzaţii se numără uciderea protestatarilor lipsiţi de apărare şi strămutarea populaţiei civile. În ciuda raidurilor aeriene ale NATO împotriva instalaţiilor militare libiene, în cele trei luni de conflict, în Libia, au murit mii de oameni, potrivit organizaţiilor pentru drepturile omului, scrie luni The Independent.

Liderul libian a apărut o singură dată în public de la atacul asupra reşedinţei sale din centrul capitalei Tripoli, soldat cu moartea unuia dintre fiii săi şi a mai multor nepoţi, fapt ce a alimentat zvonurile cum că ar fi rănit. Săptămâna trecută, în contextul absenţei prelungite a lui Gaddafi, ministrul italian de externe, Franco Frattini, a declarat că acesta a părăsit Tripoli.

Emiterea mandatului de arestare nu va avea afecta în nici un fel conflictul, care, potrivit experţilor militari, se îndreaptă către un punct mort, notează The Independent.  CPI a anunţat duminică că membri de rang înalt ai regimului de la Tripoli au declarat că vor aduce dovezi împotriva lui Gaddafi şi a celor care îi sunt fideli.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel