Mandat de arestare împotriva lui Serghei Petrov, om de afaceri şi fost deputat din Rusia

Justiţia rusă a lansat vineri un mandat de arestare împotriva fondatorului primei reţele de dealeri auto, un fost deputat devenit critic al Kremlinului, acuzat de fraudă, relatează AFP. 

Comitetul de Anchetă rus îl acuză pe Serghei Petrov, aflat în prezent în străinătate, că a transferat ilegal patru miliarde de ruble (55 de milioane de euro) în străinătate cu ajutorul mai multor înalţi responsabili ai companiei sale. Tribunalul districtului Basmannîi din Moscova a cerut vineri plasarea sa în detenţie pentru două luni, au relatat agenţiile de presă ruse. Serghei Petrov, fondator al grupului Rolf, a fost de asemenea deputat al partidului pro-Kremlin de centru-stânga 'Rusia Justă' din 2007 până în 2016.

În această calitate, el nu a votat o serie de iniţiative ale Kremlinului, cum s-a întâmplat de exemplu în timpul anexării Crimeii în martie 2014. Când justiţia a deschis ancheta împotriva sa, în iunie, el a denunţat, într-un interviu pentru ediţia rusă a revistei Forbes, un posibil 'raid' care viza să îl lase fără control asupra companiei şi a anunţat că nu are intenţia să se întoarcă în Rusia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel