Maior, scrisoare Giuliani. Tăriceanu: Schimbat din funcție

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, liderul ALDE, consideră că ambasadorul României în SUA, George Maior, ar trebui schimbat din funcţie pentru că "face de multă vreme deservicii ţării sale".

"George Maior face de multă vreme deservicii ţării sale. În primul rând, a făcut deservicii în calitate de director al SRI. Şi nu înţeleg nici acum de ce pentru aceste lucruri a meritat să fie recompensat cu funcţia de ambasador la Washington, unde a continuat să facă aceeaşi politică pe care a făcut-o şi în perioada în care era şef la SRI.

După părerea mea, ar trebui schimbat din funcţie, numai că schimbarea din funcţie a domnului Maior nu depinde de Ministerul de Externe. După cum ştiţi, e un mecanism mai complicat care presupune decretul de rechemare, care trebuie semnat de preşedinte şi contrasemnat de primul ministru.

Cu asemenea ambasadori România o să continue să figureze în rândul ţărilor cele mai corupte pentru că aşa au hotărât domnii Maior, Coldea şi alţii ca să pună această etichetă pe fruntea României", a afirmat marţi Tăriceanu, după şedinţa forurilor de conducere ale ALDE.

El a subliniat că fenomenul corupţiei trebuie combătut şi a afirmat că în alte ţări din Europa "fenomenul corupţiei este probabil la fel de amplu, dacă nu chiar mai amplu".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel