Macron crede că Putin va ocupa toată Ucraina, în urma discuției avute

Preşedintele rus Vladimir Putin şi-a exprimat joi intenţia de a-şi continua 'fără compromisuri' ofensiva împotriva 'naţionaliştilor' în Ucraina, în cursul unei convorbiri telefonice cu omologul său francez, Emmanuel Macron, potrivit Kremlinului, informează AFP. 

'Rusia intenţionează să continue fără compromisuri lupta împotriva membrilor grupărilor naţionaliste care comit crime de război', i-a spus Putin lui Macron, conform comunicatului de presă al Kremlinului.

De cealaltă parte, Emmanuel Macron a apreciat că 'ceea ce este mai rău abia urmează' în Ucraina, după convorbirea cu Vladimir Putin, care şi-a exprimat 'foarte marea determinare' de a-şi continua ofensiva, al cărei scop este 'să preia controlul' întregii ţări, potrivit Palatului Elysee.

În cadrul acestei convorbiri, calificată drept 'deschisă' de către Kremlin, liderul rus a 'comentat amănunţit discursul pronunţat în ajun de către preşedintele francez cu privire la războiul din Ucraina, exprimându-şi dezacordul cu mai multe dintre tezele sale. În special în ceea ce priveşte declaraţia lui Emmanuel Macron care a calificat drept 'o minciună' faptul că Rusia luptă cu nazismul în Ucraina', potrivit Kremlinului.

Moscova îşi prezintă invazia în Ucraina drept o 'operaţiune specială

Moscova îşi prezintă invazia în Ucraina, însoţită de bombardamente împotriva mai multor oraşe în urma cărora au murit numeroşi civili, drept o 'operaţiune specială' limitată la estul ţării şi vizând în special 'denazificarea' statului ucrainean.

În acest context, AFP notează că actualul preşedinte ucrainean Volodimir Zelenski este evreu, dar Moscova suferă de ceva vreme de disonanţa cognitivă, potrivit expertului rus Aleksandr Auzan. Într-o alocuţiune către naţiune consacrată Ucrainei miercuri seara, Macron a insistat asupra faptului că 'Rusia nu este partea agresată, ci ea este agresorul'.

'Acest război nu este un conflict între NATO şi Rusia' şi 'încă şi mai puţin împotriva nazismului, aceasta este o minciună', a afirmat preşedintele francez. În timp ce noi discuţii urmează să înceapă joi la frontiera polono-belarusă între delegaţia ucraineană şi responsabili ruşi, Putin a ameninţat că va extinde lista cu cereri a Moscovei.

'Noi vorbim de demilitarizare şi de un statut neutru al Ucrainei pentru ca nicio ameninţare la adresa Rusiei să nu emane vreodată din acest teritoriu', i-a spus Putin lui Macron, potrivit Kremlinului. 'Orice tentativă de a câştiga timp prin negocieri va duce doar la solicitări suplimentare faţă de Kiev', a mai ameninţat Putin.

În cursul acestei discuţii telefonice, la ora 13:30, la cererea preşedintelui francez, Vladimir Putin i-a spus lui Emmanuel Macron că operaţiunea armatei ruse evoluează 'conform planului' prevăzut de Moscova şi că 'se va agrava' dacă ucrainenii nu îi acceptă condiţiile', a spus preşedinţia franceză. 'Preşedintele Macron anticipează că ceea ce este mai rău abia urmează, având în vedere ceea ce i-a spus preşedintele Putin', potrivit Palatului Elysee.

Într-un moment în care ONU şi numeroase organizaţii neguvernamente trag un semnal de alarmă faţă de situaţia populaţiei civile din Ucraina, Putin - a cărui aviaţie bombardează intens oraşele ucrainene - a spus că este pregătit 'să coopereze cu partenerii străini pentru a rezolva problemele umanitare'. Invadarea Ucrainei de către Rusia, care a început la 24 februarie, a suscitat indignarea întregii lumi, atrăgându-i ţării agresoare un val de sancţiuni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel