Macedonia a închis granița cu Grecia, pentru a-i opri pe imigranți

Macedonia, care precedă Serbia pe această rută, a închis frontiera cu Grecia pentru a opri migranții care doresc să ajungă în Europa Occidentală, relatează Agerpres.

'Frontiera este închisă', a declarat pentru AFP un înalt responsabil al poliției macedonene. La rândul său, un purtător de cuvânt al poliției grecești a afirmat că frontiera a fost închisă de autoritățile macedonene încă de marți seară, iar în prezent circa 600 de migranți veniți în special din Siria, Afganistan și Irak așteaptă de partea greacă a graniței să li se permită intrarea în Macedonia.

Tot astăzi, autoritățile de la Belgrad au decis să nu mai permită intrarea pe teritoriul Serbiei a migranților care nu cer azil Germaniei sau Austriei. Măsura survine unei decizii similare luate de autoritățile de la Berlin și Viena după ce țările din nordul Europei au hotărât să limiteze primirea migranților, transmit agențiile internaționale de presă

Anterior, guvernele Sloveniei și Croației au anunțat că vor dispune joi măsuri similare luate de Austria și Germania.

Decizia autorităților de la Belgrad survine după ce guvernele Sloveniei și Croației, țările care urmează Serbiei pe ruta migranților, au anunțat anterior că vor dispune joi măsuri similare luate de Austria și Germania.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel