EXCLUSIV  Luca Vincenti, sociolog, problemă reală în România: Îi vizează și pe cei de 12 ani - video

Luca Vincenti, sociolog, problemă reală în România: Îi vizează și pe cei de 12 ani - video
Luca Vincenti, sociolog, problemă reală în România: Îi vizează și pe cei de 12 ani - video

Luca Vincenti,  sociolog și autorul cărții "Bandele de stradă. O carte cenzurată timp de 15 ani!", a vorbit, la DC News, despre consumul unor substanțe periculoase pentru tineri și nu numai.

După tot ce a învățat, Luca Vincenti a venit în România, unde vorbește în școli despre stoparea consumului de stupefiante, riscurile la care sunt tinerii expuși și cum pot fi prevenite dependențele. Este vorba despre "o acțiune de prevenire împotriva drogurilor și o campanie de informare pentru tinerii cu riscul de a intra într-o bandă. Se vorbește despre consumul de droguri lejere și grele, se zice la noi, și despre efectele consumului, despre cum cei mai mari atrag copiii în bande. Totul a început cu cartea Bandele de stradă, care a fost interzisă 15 ani în Italia. După lansare, a început o campanie de prevenire, un parteneriat cu Poliția și Asociația Pro Prietenia, din care eu fac parte. Astfel, a început o acțiune de prevenire în școli. Am reușit să vorbim cu copii, atât cu copii instituționalizați, cât și cu copii care nu au probleme deloc. E important să ai o rază de acțiune", a spus sociologul Luca Vincenti la DC News.

Despre situația din România

Întrebat dacă în România, în ceea ce privește consumul de droguri, există o problemă reală, Vincenti a răspuns astfel: "Nu am statistici, dar când vorbesc cu oameni mai pregătiți decât mine, lucrez direct cu ei, înțeleg că problema există, mai ales cu substanțele mai lejere, care se găsesc ușor. Consumul, din păcate, îi vizează și pe cei foarte tineri, 12, 14, 16 ani. Încep cu tutunul și continuă cu marijuana". "Există grupuri unde substanțele sunt consumate, dar și vândute", a adăugat acesta.

În Italia, scenariu diferit

"Am identificat că din grupuri fac parte consumatori și traficanți. Este o problemă care, neapărat, trebuie să fie urmărită. Am studiat și am observat că în Italia bandele au un scenariu total diferit. Sunt lideri de 40, 50 de ani și interlopi, infractori. Mai jos, la nivel intermediu, sunt cei de 24-25 de ani, care controlează și folosesc", a spus Vincenti.

Răspunsul complet, mai jos:

Interviul integral aici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel