Livia Stanciu, replică dură la adresa lui Victor Ponta

Preşedintele  Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Livia Stanciu, a declarat, marţi,  că problema avizării sau neavizării începerii urmăririi penale aparţine Parlamentului, care "aşa a înţeles să decidă", referindu-se la avizul dat de Camera Deputaților în cazul lui Victor Ponta. De asemenea, șefa ÎCCJ a mai declarat că în cazul unei fundamentări cu probe din partea procurorului, Victor Ponta poate fi pus sub control judiciar.

Întrebată despre votul deputaţilor de respingere a cererii de începere a urmăririi penale a lui Victor Ponta, Livia Stanciu a spus: "Problema avizării sau neavizării aparţine acestei autorităţi legiuitoare, care aşa a înţeles să decidă".

În legătură cu declaraţia premierului Victor Ponta potrivit căreia ceea ce i se întâmplă şi faptul că ordonanţa procurorului vine ca urmare a votului în cazul Şova şi a cazului Mariana Rarinca, Stanciu a spus că acestea sunt "pure speculaţii".

"Din punctul meu de vedere, sunt pure speculaţii. Orice om de rând poate să facă evaluarea unor astfel de susţineri făcute de către premier, care nu au în spatele lor eventuale probe care să-i fundamenteze această susţinere, astfel încăt trebuie să fie luate ca atare şi apreciate ca atare de fiecare cetăţean", a adăugat Livia Stanciu.

Citește și: MODIFICARE COD PENAL. Livia Stanciu (ÎCCJ), revoltată în Parlament

Întrebată dacă este posibilă instituirea măsurii controlului judiciar în cazul premierului Victor Ponta, preşedinta instanţei supreme a spus că această măsură este posibilă în cazul oricărui cetăţean, cât timp cel care ia această decizie o fundamentează pe probe.

"Şi premierul este tot un cetăţean al acestei ţări. (...) Nimeni nu este mai presus de lege şi această măsură este aplicabilă oricărui cetăţean. În rest, sigur, rămâne la aprecierea celui care dispune acea măsură să-şi fundamenteze măsura pe care o dispune, pe probe, dacă există sau nu există astfel de probe în dosar", a menţionat Stanciu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel