MODIFICARE COD PENAL. Livia Stanciu (ÎCCJ), revoltată în Parlament

Livia Stanciu, președinta ÎCCJ, a vorbit, marți, în Parlament, în fața ușii Comisiei Juridice, despre modificarea Codului Penal. 

"Pot să vă spun că am constatat cu stupoare că erau invocate în expunerea de motive a acestui proiect de lege susținerile pe care judecătorul Stanciu Livia le-a făcut în anul 2011, la o conferință care a vizat răspunderea materială a magistraților. Atenție, dragii mei, vă rog să intrați pe site-ul Instanței Supreme, să lecturați în totalitate ceea ce a susținut judecătorul Livia Stanciu la acea conferință și veți vedea că aidoma scoaterii din context a acelei sintagme 'partener de nădejde' al instituțiilor angajate în lupta împotriva corupției, la fel s-a procedat și aici. În acel material, în afară de împrejurarea în acel punct de vedere pe care l-am exprimat la conferința privind răspunderea materială a magistraților, eu am făcut acolo o radiografie a tuturor tipurilor de răspundere", a spus Livia Stanciu, în Parlament. 

Președinta ÎCCJ a precizat că nu a fost invitată în Comisia Juridică și s-a prezentat după ce a consultat ordinea de zi. 

Președinta Înaltei Curți s-a declarat împotriva proiectului de lege de răspundere patrimonială a magistraților, inițiat de 44 de parlamentari, despre care a spus că este delicat și nu trebuie promovat decât în anumite condiții. Și Ministerul Justiției s-a declarat împotriva proiectului care a fost respins de Comisia Juridică. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel