Lege propagandă rusă. Dodon, sesizare la CC. Tensiuni în Moldova

Darius Muresan / 04 ian 2018 / 15:05 Salveaza PDF Comentarii
Igor Dodon
Igor Dodon

Preşedintele prorus al Republicii Moldova, Igor Dodon, a anunţat joi că va sesiza Curtea Constituţională.

Dodon va sesiza CC cu privire la aşa-numita lege 'antipropagandă', fiind vorba de fapt de legea cu privire la propaganda rusă, despre care a afirmat anterior că nu o va promulga sub nicio formă, relatează canalele media de peste Prut.

Într-o postare pe Facebook, Igor Dodon a explicat că, în opinia sa, această lege 'atentează la principiile democraţiei şi încalcă în mod direct drepturile fundamentale ale omului, garantate de Constituţie şi Convenţia Europeană a Drepturilor Omului şi anume: dreptul la libertatea de exprimare, libertatea presei, libertatea de opinie etc'.

De fapt, este vorba de un amendament la Codul Audiovizualului, care poate duce la interzicerea retransmiterii în Republica Moldova a programelor ruseşti de radio şi de televiziune 'cu un conţinut informativ, informativ-analitic, militar şi politic', potrivit postului de radio Europa Liberă.

Amendamentul a fost propus de Partidul Democrat de guvernământ, cu scopul să apere 'securitatea informaţională' a Republicii Moldova în faţa unor 'eventuale tentative de dezinformare şi manipulare din exterior'.

Parlamentul Republicii Moldova a votat în decembrie proiectul de lege privind modificarea şi completarea Codului Audiovizualului, ce prevede protecţia spaţiului informaţional şi asigură, potrivit autorilor, un standard european de prezentare a informaţiei politice, conform portalului Deschide.md, citat de Agerpres.

[citeste si]

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.28