Lege propagandă rusă. Dodon, sesizare la CC. Tensiuni în Moldova

Igor Dodon
Igor Dodon

Preşedintele prorus al Republicii Moldova, Igor Dodon, a anunţat joi că va sesiza Curtea Constituţională.

Dodon va sesiza CC cu privire la aşa-numita lege 'antipropagandă', fiind vorba de fapt de legea cu privire la propaganda rusă, despre care a afirmat anterior că nu o va promulga sub nicio formă, relatează canalele media de peste Prut.

Într-o postare pe Facebook, Igor Dodon a explicat că, în opinia sa, această lege 'atentează la principiile democraţiei şi încalcă în mod direct drepturile fundamentale ale omului, garantate de Constituţie şi Convenţia Europeană a Drepturilor Omului şi anume: dreptul la libertatea de exprimare, libertatea presei, libertatea de opinie etc'.

De fapt, este vorba de un amendament la Codul Audiovizualului, care poate duce la interzicerea retransmiterii în Republica Moldova a programelor ruseşti de radio şi de televiziune 'cu un conţinut informativ, informativ-analitic, militar şi politic', potrivit postului de radio Europa Liberă.

Amendamentul a fost propus de Partidul Democrat de guvernământ, cu scopul să apere 'securitatea informaţională' a Republicii Moldova în faţa unor 'eventuale tentative de dezinformare şi manipulare din exterior'.

Parlamentul Republicii Moldova a votat în decembrie proiectul de lege privind modificarea şi completarea Codului Audiovizualului, ce prevede protecţia spaţiului informaţional şi asigură, potrivit autorilor, un standard european de prezentare a informaţiei politice, conform portalului Deschide.md, citat de Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel