Klaus Iohannis, fără răspuns la o întrebare bună, legată de coabitarea cu Victor Ponta

Președintele Klaus Iohannis a apreciat drept "bună" o întrebare care i-a fost pusă, luni, după declarația de presă susținută la Aeroportul Internațional „Henri Coandă” din Otopeni, înaintea vizitei oficiale în Republica Croația, replicând însă că "încă nu are un răspuns". 

Întrebat cum va mai coabita cu premierul Victor Ponta în condițiile în care acesta nu îl informează în legătură cu politica externă, un atribut exclusiv al președintelui, aluzie la prezența premierului la ceremonia de deschidere a Jocurilor Europene de la Baku, președintele Klaus Iohannis a răspuns: "Da, e bună întrebarea. Încă nu am un răspuns".

Ulterior, președintele Iohnnis a fost întrebat cum îi răspunde prim-ministrului Ponta, după ce acesta a declarat, într-un interviu acordat unui cotidian francez, că este "dezamăgit" de preedinte, deoarece "în ultimele zile nu a mai jucat rolul de arbitru, că a fost de partea unui singur partid, a partidului său, PNL, şi că cel mai probabil, se fac presiuni mari asupra sa din partea anturajului".

"Da, probabil, dumnealui a înţeles că aşteptările pe care le are electoratul de la mine sunt un fel de presiuni. Nu ştiu dacă aşa o fi, dar într-adevăr mă simt foarte obligat faţă de români să am grijă ca în România corupţia să fie pe cât se poate de mult eradicată", a replicat președintele Iohannis. 

Klaus Iohannis: Nu am știut de vizita lui Victor Ponta la Baku

Începând de astăzi, președintele Iohannis efectuează o vizită oficială de două zile în Croația.

Potrivit programului anunțat de Administrația Prezidențială, luni după-amiaza, președintele Iohannis va avea, la sediul guvernului croat, convorbiri oficiale cu prim-ministrul Republicii Croația, Zoran Milanovic, după care va fi primit la Palatul Prezidențial din Zagreb, unde va avea convorbiri tete-a-tete și oficiale cu președintele Kolinda Grabar-Kitarovic.

La finalul convorbirilor, cei doi șefi de stat vor susține o declarație de presă comună. Tot în cursul serii de luni, la Palatul Prezidențial din Zagreb, se va desfășura dineul oficial oferit de președintele Republicii Croația în onoarea omologului său român.

Marți, președintele Klaus Iohannis va participa la Zagreb, la Cimitirul Mirogoj, la ceremonia depunerii unei coroane de flori la monumentul memorial "Vocea victimelor croate - Zidul durerii", după care , la ora 11:00 se va întâlni, la sediul Saborului (Parlamentului), cu președintele acestui for, Josip Leko.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel