Kimchi - hrana zeilor şi remediu natural împotriva bolilor

Kimchi-ul este o garnitură tradiţională coreeană picantă, dar în acelaşi timp acră şi sărată, preparată dintr-o varietate de legume asezonate cu condimente şi mirodenii alese. Un astfel de preparat are nevoie de aproximativ şase luni de depozitare la temperatura camerei pentru a ajunge la aroma perfectă.

Mulţi specialişti listează kimchi-ul printre cele mai sănătoase cinci alimente din lume fiind o sursă excelentă de probiotice prin conţinutul de Lactobacillus, o bacterie, cu efecte benefice pentru sănătate. Cu alte cuvinte acest preparat este un fel de varză acră românească, dar mult mai picantă şi asezonată cu mult mai multe condimente.

 Acest fel de mâncare mai este preparat şi în zilele noastre după o veche reţetă ce datează din perioada Joseon, astfel: Varza şi ridichea se spală bine, se taie în bucăţi mici şi se sărează apoi, acestea se amestecă cu ardei roşu iute tocat mărunt, usturoi, frunze de muştar şi câteva alge marine. Peştele fermentat se pune la fiert, după fierbere se lasă la răcit iar apoi este adăugat la amestecul de vegetale. Compoziţia obţinută se transferă în vase de pământ închise ermetic şi se lasă la fermentat o lungă perioada de timp. Odată cu trecerea timpului, s-a renunţat la peştele fermentat, păstrându-se amestecul de legume.

Citește și: Mango, beneficii. Previne CANCERUL, curăţă PIELEA, tratează DIABETUL şi îmbunătăţeşte DIGESTIA

Kimchi-ul are foarte multe beneficii pentru sănătate. În primul rând, fiind foarte sărac în calorii este perfect în lupta cu kilogramele în plus. Conţinutul ridicat de Lactobacillus ajută la controlul apetitului, prin scăderea nivelului de zahăr din sânge iar ardeiul iute din compoziţie intensifica arderea caloriilor şi stimulează metabolismul.

De asemenea, preparatul coreean îmbunătăţeşte circulaţia arterială, scade colesterolul, curată ficatul şi previne cancerul datorită celor doi compuşi prezenţi în usturoi, alicina şi seleniul.

Nu în ultimul rând, kimchi-ul are proprietăţi de încetinire a procesului de îmbătrânire a pielii, prin conţinutul de vitamina C, clorofilă şi β-caroten, care au rolul de a proteja celulele pielii şi a le menţine tinere pentru o perioada mai lungă de timp.

Numărul sortimentelor de kimchi nu poate fi estimat cu exactitate, însă în capitală Coreei de Sud, în Seul există un muzeu dedicat acestui aliment minune, care a atestat nu mai puţin de 187 de sortimete diferite de kimchi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel