Mango, beneficii. Previne CANCERUL, curăţă PIELEA, tratează DIABETUL şi îmbunătăţeşte DIGESTIA

Supranumit şi "fructul fericirii" datorită numeroaselor vitamine pe care le conţine, acest delicios şi exotic fruct este, desigur, incredibil de sănătos.

Nativ din sudul şi sud-estul Asiei, mango-ul este fruct naţional în India, Pakistan şi Filipine, fiind considerat un fruct sacru.

Foarte dulce și aromat când este copt, este deosebit de bogat în fibre, antioxidanți, vitaminele A, C, E, B6 şi K, cupru, potasiu, zinc, Omega 3 și 6, pectine şi amidon.

Previne cancerul

Cercetările au demonstrat că fructele de mango conţin antioxidanţi care protejează organismul împotriva cancerului de colon, de sân, de prostată şi a leucemiei.

Stimulează sistemul imunitar

Cantităţile generoase de vitamina C şi vitamina A conţinute de mango, alături de 25 de tipuri diferite de carotenoizi, ajută la menţinerea sănătăţii sistemului imunitar.

Scade nivelul de colesterol

Cantităţile ridicate de fibre, pectină şi de vitamina C pe care mango-ul le are ajută la scăderea nivelului de colesterol.

Alcalinizează organismul

Datorită conţinutului de acid tartric, acid malic şi de acid citric, mango-ul ajută la menţinerea rezervei alcaline din organism.

Curăţă pielea

Mango-ul are efecte miraculoase asupra pielii, pe care o menţine tânără şi fermă, curăţând porii înfundaţi şi astupaţi şi contribuind la eliminarea coşurilor.

Menţine sănătatea ochilor

O cană plină de mango furnizează 25% din necesarul zilnic de vitamina A, esenţială în menţinerea sănătăţii ochilor. 

Îmbunătăţeşte viaţa sexuală

Mango-ul este o sursă importantă de vitamina E, unele studii demonstrând că, datorită acestui fapt, consumul fructului poate îmbunătăţi viaţa sexuală.

Tratează diabetul

Frunzele de mango contribuie la normalizarea nivelului de insulină din sânge. Remediul tradiţional, preparat acasă, implică fierberea frunzelor în apă, lăsarea lor în lichid peste noapte şi ulterior consumul decoctului filtrat a doua zi dimineaţa. Fructele de mango au, de asemenea, un indice glicemic relativ scăzut, astfel încât consumate în cantităţi moderate nu vor determina creşterea nivelului de zahăr din sânge. 

Îmbunătăţeşte digestia

Fibrele din mango ajută la îmbunătăţirea digestiei şi la eliminarea toxinelor din organism.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel