Kim Jong-un, liderul nord-coreean, dispărut din 1 aprilie

kim
kim

Liderul nord-coreean Kim Jong-un nu a mai apărut în public  de la 1 aprilie, constată duminică mass-media sud-coreene, citate de media internaţionale. Este de aşteptat apariţia lui Kim luni, 15 aprilie, cu ocazia ceremoniilor de celebrare a zilei de naştere a bunicului său, Kim Il-sung, fondatorul Republicii Populare Democrate Coreene.

Potrivit presei sud-coreene, liderul nord-coreean a dispărut din mediul public de circa două săptămâni. Cu toate acestea, ei atrag atenţia că dispariţia lui Jong-un intervine pe fondul ameninţărilor regimului nord-coreean cu atacuri cu rachete împotriva Coreii de Sud, Japoniei şi SUA, precum şi al pregătirilor pentru un posibil test cu rachetă balistică.

 În opinia unor observatori, acesta lucru ar putea dovedi că tânărul lider de la Phenian a decis să-şi reducă tonul agresiv. De altfel, se aşteaptă ca Kim Jong-un să apară în public, luni, 15 aprilie, cu ocazia ceremoniilor de celebrare a zilei de naştere a bunicului său, Kim Il-sung, fondatorul Republicii Populare Democrate Coreene (RPDC).

Cu ocazia Zilei Soarelui, după cum este denumită ziua de naştere a fondatorului RPDC, experţi militari sud-coreeni estimează că Phenianul ar putea efectua un test cu rachetă balistică, fapt ce va tensiona și mai mult situația din zonă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel