Jurnalul lui Che Guevara din Sierra Maestra, publicat la Havana

che guevara in sierra maestra
che guevara in sierra maestra

Văduva, fiica cea mare şi câţiva prieteni ai celui care a fost Ernesto "Che" Guevara au prezentat, marţi, cu ocazia împlinirii a 83 de ani de la naşterea acestuia, jurnalul de luptă pe care revoluţionarul sud-american l-a ţinut în munţii Sierra Maestra, înainte de Revoluţia cubaneză din 1959.

Volumul ce nu a fost niciodată publicat, intitulat "Diary of a Combatant", începe cu sosirea în Cuba a iahtului Granma, pe 2 decembrie 1956, având la bord 82 de revoluţionari, şi se încheie cu bătălia decisivă de la Santa Clara, o localitate aflată de 280 de kilometri de Havana, la sfârşitul anului 1958, potrivit AFP.

Cartea a fost publicată de editura australiană Ocean Press/Ocean Sur şi a fost pregătită în colaborare cu Centrul de Studii Che Guevara, a cărui activitate este coordonată de văduva revoluţionarului, Aleida March.

"Îl publicăm pe Che prin vorbele lui Che. Toate cărţile pe care le-am publicat până acum au la bază documentele lui Che, deci nimic nu este deformat", a declarat Aleida March, în vârstă de 75 de ani, însoţită la eveniment de fiica ei, Aleida Guevara, în vârstă de 50 de ani.

Centrul de Studii Che Guevara va publica în luna decembrie "gândirea filosofică", o culegere de texte scrise timp de 17 ani de fostul luptător de gherilă pentru a alcătui un dicţionar filosofic.

Până în zilele noastre, cel mai cunoscut jurnal al lui Che este acela în care el povesteşte campania din Bolivia, ţara în care a fost executat pe 9 octombrie 1967, de un militar bolivian, la o zi după ce a fost arestat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel