Julian Assange, Wikileaks: Voi părăsi curând ambasada Ecuadorului

Julian+Assange
Julian+Assange

Fondatorul Wikileaks, Julian Assange, a declarat luni că va părăsi "curând" ambasada Ecuadorului din Marea Britanie, unde este refugiat de doi ani pentru a nu fi extrădat în Suedia. El a refuzat să ofere detalii în legătură cu eventuala sa plecare.

Assange este cercetat pentru viol în Suedia în baza plângerilor a două femei. Fondatorul Wikileaks s-a refugiat în ambasada Ecudorului din Marea Britanie în urmă cu doi ani după ce Londra a anunțat că intenționează să-l extrădeze în Suedia. Julian Assange crede că, odată ajuns în Stockholm, suedezii îl vor trimite în SUA, acolo unde riscă să fie condamnat la închisoare pe viață pentru divulgare de informații secrete.

"Voi părăsi ambasada curând... dar poate nu din motivele pe care le invocă presa lui Murdoch și Sky News în acest moment", a declarat Assange, luni, în cadrul unei conferințe susținute la ambasada Ecuadorului.

Postul britanic de știri Sky News, deținut de Rupert Murdoch, a relatat luni că Assange se pregătește să plece din ambasadă din cauza stării de sănătate precară.

Mai mult, Assange a susținut că nu este pus sub acuzare nici în Marea Britanie, dar nici în Suedia. Motivul azilului său îl reprezintă investigația derulată de Departamentul american pentru Justiție, a precizat australianul.

Fondatorul Wikileaks a susținut o conferință de presă comună cu ministrul de Externe al Ecuadorului, Ricardo Patino, care a arătat că țara sa "va continua să-i ofere protecția" lui Assange.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel