Judecător Baciu Alina Manuela, decizie de ULTMĂ ORĂ a CSM

Rodica Mitu / 25 apr 2018 / 15:18 Salveaza PDF Comentarii
CSM, mesaj ferm: Nu putem accepta excesele de limbaj
CSM, mesaj ferm: Nu putem accepta excesele de limbaj

În şedinţa de miercuri, 25 aprilie, Secţia pentru judecători în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii a admis acţiunea disciplinară formulată de Inspecţia Judiciară împotriva Alinei Manuela Baciu, judecător în cadrul Tribunalului Dolj.

"În temeiul prevederilor art.100 lit. e) din Legea nr.303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, s-a aplicat doamnei judecător sancţiunea disciplinară „excluderea din magistratură", pentru săvârşirea abaterilor disciplinare prevăzute de art. 99 lit. c) şi f) din acelaşi act normativ - „atitudinile nedemne în timpul exercitării atribuţiilor de serviciu faţă de colegi, celălalt personal al instanţei sau al parchetului în care funcţionează, inspectori judiciari, avocaţi, experţi, martori, justiţiabili ori reprezentanţii altor instituţii", respectiv „refuzul nejustificat de a îndeplini o îndatorire de serviciu".

[citeste si]

Hotărârea poate fi atacată cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare, la Completul de 5 judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, a transmis Biroul de Informare Publică şi Relaţii cu Mass Media.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23