Joe Biden a alocat 100 de milioane de dolari pentru nevoi urgente legate de primirea refugiaților din Afganistan

Joe Biden a alocat 100 de milioane de dolari pentru nevoi urgente legate de primirea refugiaților din Afganistan   /  Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Joe Biden a alocat 100 de milioane de dolari pentru nevoi urgente legate de primirea refugiaților din Afganistan / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay

Președintele Statelor Unite ale Americii a dispus alocarea a 100 de milioane de dolari pentru posibilii refugiați din Afganistan.

Președintele Statelor Unite, Joe Biden, a autorizat, vineri, alocarea a 100 de milioane de dolari dintr-un fond de urgență pentru a satisface „nevoi urgente și neașteptate” ale refugiaților care ar putea să apară în contextul situației din Afganistan, inclusiv pentru aplicanții afgani care încearcă să obțină vize speciale pentru SUA, relatează Reuters.

Casa Albă a mai anunțat și că a mai autorizat alte 200 de milioane de dolari în servicii și articole din depozitele agențiilor guvernului SUA pentru a servi acelorași situații neprevăzute, scrie digi24.ro.

Statele Unite se pregătesc să evacueze mii de afgani care au ajutat armata SUA de-a lungul conflictului din Afganistan. Aceștia sunt țintiți de insurgenții talibani pentru că au oferit sprijin americanilor.

Primii afgani vor ajunge în SUA în zilele următoare

 

Prima serie de afgani evacuați sunt așteptați să ajungă în SUA împreună cu familiile la sfârșitul lunii, la Fort Lee, o bază militară din statul Virginia. Acolo, ei vor fi așteptați să se încheie procesul de emitere a vizelor. În jur de 2500 de afgani ar putea să ajungă la această bază. Până acum 18.000 de astfel de aplicații au fost procesate.

Programul Special Immigrant Visa este dedicat celor care au lucrat alături de guvernul SUA sau coaliția militară condusă de americani pe durata războiului din Afganistan început în 2001.

Ofensiva talibană în Afganistan câștigă teren rapid, iar recent mai multe puncte de trecere a frontierei în Iran, Tadjikistan sau Turkmenistan au fost cucerite de la forțele guvernamentale, precizează Publika.

Motivul pentru care Joe Biden nu le permite agenților Secret Service să-l însoțească la micul dejun

Președintele Joe Biden a spus că le solicită agenților serviciilor secrete să nu iasă din dormitorul său la ora micului dejun, deoarece încă nu este îmbrăcat. Acesta a spus că îi place să-și înceapă ziua îmbrăcat doar în halat și să ia micul dejun fără a fi stânjenit de forțele de securitate. Agenții serviciului secret rămân totuși aproape de președinte în timp ce își desfășoară activitățile la Casa Albă, unde locuiește împreună cu soția sa Jill.

Întrebat de Don Lemon de la CNN cum este viața la Casa Albă, Biden a spus că agenții serviciului secret care îl protejează sunt „minunați”. Totuși, acesta a precizat că îi place să evite anumite protocoale pentru a trăi o viață mai normală.

"Pentru că lucrurile sunt atât de nebunești acolo, este foarte greu să te simți confortabil, așa cum aș prefera în mod normal", i-a spus Biden lui Lemon.

Biden a spus anterior că se simte incomod trăind la Casa Albă. El a descris reședința la un eveniment din februarie ca fiind o „cușcă aurită, în ceea ce privește capacitatea de a merge pe jos și de a desfășura activități”. Biden a mai precizat că hotărârea de a trăi o viață normală în Casa Albă înseamnă că, de obicei, el vrea să se delimiteze de importanța funcției sale de președinte, potrivit Insider (citește AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel