Japonia, caniculă. "Circumstanţe periculoase pentru organismul uman"

Caniculă
Caniculă

Un val de căldură a provocat decesul a cel puţin 14 persoane în Japonia, pe durata weekendului prelungit, a relatat marţi presa locală.

Luni, zi de sărbătoare naţională în Japonia, temperaturile au depăşit 39 de grade Celsius în unele regiuni din interiorul arhipelagului şi, asociate cu un grad ridicat de umiditate, au dat naştere unor circumstanţe periculoase pentru organismul uman, potrivit agenţiei meteorologice nipone (JMA).

Cel puţin 14 persoane au decedat din cauza căldurii în timpul weekendului prelungit, relatează presa locală. Printre victime s-a aflat şi o femeie în vârstă de aproximativ 90 de ani, care a fost găsită inconştientă pe un câmp. Alte mii de persoane au fost spitalizate pentru afecţiuni legate de caniculă. Căldura a fost mai intensă în regiunile fără ieşire la mare precum prefectura Gifu, unde termometrele din oraşul Ibigawa arătau 39,3 grade Celsius luni, cea mai ridicată temperatură înregistrată pe teritoriul ţării.

În capitala Tokyo, s-au înregistrat 34 de grade Celsius luni. Valorile termice în regiunile din vestul Japoniei, afectate de inundaţiile catastrofale, au atins 34,3 grade Celsius marţi până la prânz, îngreunând munca militarilor şi a voluntarilor care curăţă zona de noroi şi resturi. Este foarte cald. Tot ce putem face este să bem apă, a declarat un bărbat din Okayama pentru postul de televiziune NHK.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel