Izvorul Tămăduirii, 7 mai 2021. Aghiasma Mică, apa sfințintă cu efecte miraculoase. Cum te ajută

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels

Izvorul Tămăduirii, 7 mai 2021. Aghiasma Mică, apa sfințintă cu efecte miraculoase. Cum te ajută. Pe 7 mai 2021, în vinerea din Săptămâna Luminată, creştinii ortodocşi sărbătoresc Izvorul Tămăduirii.

Izvorul Tămăduirii, 7 mai 2021. Aghiasma Mică, apa sfințintă cu efecte miraculoase. Această sărbătoare ne aduce aminte de una dintre minunile Maicii Domnului, petrecută cu un orb. Înainte de a fi împărat, Leon cel mare a găsit într-o pădure un orb, care i-a cerut apă. La îndemnul Maicii Domnului, Leon i-a dat orbului să bea apă dintr-un izvor, iar orbul s-a vindecat, scrie crestinortodox.ro.

Izvorul Tămăduirii, 7 mai 2021. Aghiasma Mică, apa sfințintă cu efecte miraculoase. Pentru a mulţumi Maicii Domnului, când a ajuns împărat, Leon cel Mare a ridicat în apropierea izvorului o biserică unde s-au săvârşit apoi multe minuni. Aceasta Biserică mai este şi astăzi în Istanbul. De Izvorul Tămăduirii, în toate bisericile şi mănăstirile ortodoxe, după oficierea Sfintei Liturghii, se săvârşeşte slujba de sfinţire a apei, după o rânduială adecvată Săptămânii Luminate.

Izvorul Tămăduirii, 7 mai 2021. Aghiasma Mică, apa sfințintă cu efecte miraculoase. Agheasma Mică este apa sfințită după ritualul Bisericii Ortodoxe. Creștinii, în general, și bolnavii, în special, trebuie să consume apă sfințită. În felul acesta se vor împărtăși de energiile necreate ale Duhului Sfânt ce există în compunerea ei. Sfințirea apei înseamnă aducerea ei la starea inițială, așa cum o crease Dumnezeu la început.

Vezi și: Joia Albă din Săptămâna Luminată. Ce nu ai voie să faci astăzi

Ce faci cu aghiasma mică

Izvorul Tămăduirii, 7 mai 2021. Aghiasma Mică, apa sfințintă cu efecte miraculoase. Cu această apă se stropește casa, lucrurile din casă, gospodăria, animalele, oamenii bolnavi, ogoarele, mașinile și, în general, toate dependințele omenești, fără deosebire. Apa care rămâne de la sfințire, se pune într-un vas la un loc curat și se ia în fiecare dimineață pe nemâncate după anafură, când suntem curați trupește și sufletește și ne-am împlinit rugăciunile dimineții. Copiilor le este recomandată în fiecare dimineață. Bolnavii mai pot fi stropiți și cu Agheasma Mică de la Izvorul Tămăduirii, sărbătoare ce este așezată în calendar după Sfintele Paști, în Vinerea din Săptămâna Luminată.

Izvorul Tămăduirii, 7 mai 2021. Aghiasma Mică, apa sfințintă cu efecte miraculoase. Pentru cei căsătoriți, condiția principală pe care trebuie să o îndeplinească pentru a consuma apa sfințită este „curățenia trupească". Elevii și studenții pot să bea dimineața, înainte de masă, să se stropească pe frunte și pe hainele de pe ei, pentru a le lumina Dumnezeu mintea, pentru a le dărui înțelegere și pricepere.

Izvorul Tămăduirii, 7 mai 2021. Aghiasma Mică, apa sfințintă cu efecte miraculoase. Se poate stropi prin casă atunci când se crede de cuviință (suspect de farmece, descântece, vrăjitorii sau alte lucrări diavolești). Celor bolnavi, apa sfințită le este de mare trebuință: să o bea pe nemâncate, să-și stropească hainele de pe ei și rănile sau locurile dureroase.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt2
YesMy