Iurie Leancă, desemnat premier în Republica Moldova. Mesajul lui Ponta

Foto: gov.ro
Foto: gov.ro

Iurie Leancă a fost desemnat de președintele Nicolae Timofti pentru un nou mandat de premier al Republicii Moldova, anunță presa de peste Prut. Leancă a precizat, după o oră de discuții cu președintele, că desemnarea sa este un prim pas în procesul de numire, în care cea mai importantă etapă este votul din Parlament.

"Mult succes lui Iurie Leancă. O garanție pentru drumul european și democratic al Moldovei. Continuăm toate proiectele", a scris Ponta pe Twitter.

După semnarea decretului de către președinte, Leancă are 15 zile la dispoziție pentru a-și forma Cabinetul de Miniștri și pentru a întocmi un program de guvernare. Noul Guvern va avea nevoie de minim 51 de voturi în Parlament pentru a fi validat.

"Președintele tocmai a semnat un decret cu privire la desemnarea mea în calitate de candidat la funcția de premier. Abia suntem la primul pas din momentul semnării. Cred că în Parlament, in afară de cele două grupuri parlametare (PLDM și PD), sunt și alți parlamentari care înțeleg impoartanța momentul. Voi iniția consultări, având deja un alt statut, cu PCRM și PL, cu societatea civila, cu diverese instituții", a menționat Iurie Leancă, conform unimedia.info.

Răsturnare de situație la Chișinău, după un acord de ochii UE

Alianța Politică pentru o Moldovă Europeană dispune deocamdată de doar 42 de voturi și mizează pe votul  liberalilor conduși de Mihai Ghimpu. Comuniștii au declarat că nu vor vota pentru un Guvern minoritar în frunte cu Iurie Leancă.

Iurie Leancă (51 de ani), de carieră diplomat, a fost ministru de Externe al Republicii Moldova, iar din mai 2013 deține funcția de premier. 

În iunie anul acesta, Leancă a semnat, din partea Republicii Moldova, acordul de asociere la Uniunea Europeană, acțiune criticată de Federația Rusă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel