Guvern Republica Moldova: Răsturnare de situație la Chișinău, după un acord de ochii UE

Elmar Brok
Elmar Brok

Liderii celor trei partide pro-europene din Republica Moldova încă nu au ajuns la un consens cu privire la formarea unei noi coaliții de guvernare, deși cu o zi în urmă, după vizita unei delegații europene, au decretat depășirea neînțelegerilor.

Liderul Alianţei Liberalilor şi Democraţilor pentru Europa (ALDE), Graham Watson, preşedintele Comisiei pentru politică externă a Parlamentului European, Elmar Brok, şi vicepreşedintele Grupului Alianţei Progresiste a Socialiştilor şi Democraţilor din Parlamentul European, Knut Fleckenstein au vizitat marți dimineață Republica Moldova pentru a impulsiona negocierile între cele trei formațiuni pro-europene.

Un dezacord între PD, PDLM și PL s-ar putea traduce în cooptarea la guvernare a comuniștilor. În urma negocierilor de marți însă, mediate de liderii UE, pro-europenii de la Chișinău au spus că s-a ajuns la o înțelegere privind noul guvern.

A doua zi, liderul democrat Marian Lupu a deplâns un "blocaj continuu".

„Nicio mişcare. Este un blocaj total continuu. Chemăm toate forţele sănătoase să participe la deblocarea situaţiei şi stabilirea guvernării", a declarat democratul", a spus Lupu, conform unimedia.info.

Ponta a anulat vizita în Republica Moldova

Liderul PLDM, Vlad Filat nu a oferit mai multe detalii. „Trebuie să constat că este acest blocaj, dar continuăm să muncim. Sper să reușim. Nu pot să ofer detalii, până la finalizarea negocierilor nu voi oferi noi detalii. Când vom finaliza negocierile,probabil vom avea și anumite clarificări. Până la ora 15:00 vom mai discuta. Ședința Parlamentului a fost convocată și ea va avea loc. Vom demara procedura de alegere a conducerii Parlamentului, cu sau fără participarea Partidului Liberal", a spus acesta.

Miercuri, la ora 15:00 va avea loc ședința Parlamentului în cadrul urmează să fie desemnată conducerea Parlamentului, indiferent dacă până atunci va fi sau nu formată conducerea Legislativului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel