Iulian Fota, după decizia de concediere de la MAE: "Premierul nu a jucat vreu rol, dincolo de semnarea deciziei, conform fișei postului"

Iulian Fota Foto: Inquam Photos / George Călin
Iulian Fota Foto: Inquam Photos / George Călin

Iulian Fota, fost secretar de stat în Ministerul Afacerilor Externe, precizează miercuri că "decizia concedierii" sale de la MAE nu a venit de la prim-ministru şi nu este nici "o chestie de partid".

"As aprecia daca mass-media din Romania nu s-ar folosi de situatia mea precara si nu as fi tras in povestea asta despre APIA. Acolo este o chestiune complicata, e vorba de bani, de politica,de alegeri.

La mine este un caz simplu, fara nici o conotatie politica. O simpla transare de situatie in cazul a doua viziuni foarte diferite. Eu cred ca MAE trebuie condus partenerial, prin respect reciproc si buna intelegere. Asta nu-i stirbeste ministrului de externe nici autoritatea, nici prestigiul. Ba dimpotriva.Forta unui om inteligent creste cand se inconjoara de oameni competenti. In plus, MAE este al Romaniei, deci noi toti trebuie sa ne servim tara avand cat mai bine grija de aceasta atat de importanta institutie. Mai ales in acest an critic . Fiind concediat e clar ca altii au alta parere si si-au impus vointa prin forta prerogativelor detinute.

Premierul nu a jucat vreu rol, dincolo de semnarea deciziei, conform fisei postului. Nu vedem situatia Romaniei la fel dar nu am ce sa-i reprosez in relatia cu mine. Decizia concedierii mele nu vine de la domnia sa. Si eu procedam la fel, cat timp un ministru este mai aproape de domnia sa. Si nu este nici o chestie de partid, PNL fiind multumit de prestatia mea. In definitiv, lucrurile bune pe care le-am facut se datoreaza si sprijinului primit de la partid.

Cam asta este tabloul, banal si foarte romanesc. Nu am cerut eu sa vin la MAE, nu am cerut nici sa plec. O fac cu fruntea sus, lasand in spate realizari colective extrem de importante pentru securitatea nationala a Romaniei. As fi apreciat, daca tot am facut treaba buna , sa nu fiu umilit la plecare. Dar atat s-a putut.Voi continua sa fiu loial Tarii mele si sa o servesc bine acolo unde viata ma va duce. Noi sa fim sanatosi!

P.S. Nu mai speculati tot felul de plecari ca ambasador ca nu este cazul. Nu plec nicaieri. Raman pe baricada Romaniei Occidentale!", a ținut să precizeze Iulian Fota într-o postare pe Facebook, după decizia de concediere a sa din funcția de secretar de stat de la Ministerul Afacerilor Externe.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel