ISIS, decizie neașteptată în plin război

Militanți ai Statului Islamic au aruncat în aer miercuri moscheea al-Nuri din Mosul. 

Locul are o importanță foarte mare întrucât aici liderul islamist Abu Bakr al-Baghdadi a apărut ultima oară în public și și-a proclamat califatul, în 2014, transmit agențiile de presă internaționale, citând surse guvernamentale irakiene, potrivit Agerpres.

Marea moschee, faimoasă pentru minaretul său înclinat, numit al-Hadba (Cocoșatul), data din secolul al XII-lea.

Distrugerea a fost pusă pe seama Statului Islamic de armata irakiană, care afirmă că trupele guvernamentale ajunseseră la 50 de metri de moschee. "Bandele teroriste ale Daesh (Statul Islamic) au comis o nouă crimă istorică, aruncând în aer moscheea al-Nuri și minaretul istoric al-Hadba al acesteia", arată un comunicat al militarilor irakieni, citat de Reuters.

Luptătorii jihadiști au acuzat însă aviația coaliției internaționale conduse de SUA că a lovit moscheea. Un purtător de cuvânt al coaliției a dezmințit afirmația.

Combatanții islamiști sunt în prezent izolați într-o zonă restrânsă, dar dens populată din Mosul, după o ofensivă a armatei irakiene începută în octombrie anul trecut. Surse militare irakiene și americane afirmă că al-Baghdadi a părăsit orașul și se ascunde în apropierea frontierei dintre Irak și Siria.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel