Iohannis și-a găsit un aliat în NATO: Împărtășim punctul de vedere al președintelui român cu privire la Alianță

Inquam Photos / George Călin
Inquam Photos / George Călin

Robert Golob, premierul Sloveniei, a spus că țara sa analizează posibilitatea susținerii lui Klaus Iohannis pentru șefia NATO.

Robert Golob, premierul Sloveniei, a fost întrebat, în cadrul conferinței de presă comune alături de secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, dacă țara sa îl susține pe Mark Rutte pentru șefia Alianței Nord-Atlantice. 

„Când vine vorba de noul secretar general, adevărul este că în urmă cu circa o lună de zile, ne-am exprimat sprijinul pentru Mark Rutte. Adevărul este că, la acel moment, domnul Rutte era singurul candidat, aşa că, evident, nu am avut nicio reţinere să ne exprimăm sprijinul, atunci”, a arătat Robert Golob.

Acum, însă, lucrurile s-au schimbat, deoarece Klaus Iohannis și-a anunțat candidatura oficială la șefia Alianței.

„Am luat-o foarte în serios”, a declarat Golob cu privire la candidatura președintelui Klaus Iohannis. Mai mult, Slovenia împărtăşeşte punctul de vedere ale preşedintelui român cu privire la „regionalitatea poziţiilor” de conducere.

„Şi continuăm să analizăm acest lucru (candidatura la şefia NATO – n.r.), ceea ce înseamnă că acum, din moment ce există doi candidaţi, îi vom lua în serios pe amândoi. Nu spunem că ne revizuim încă decizia, dar le analizăm pe amândouă, iar la final va trebui să fie luată o decizie în unanimitate”, a mai zis Golob.

CITEȘTE ȘI        -       Klaus Iohannis a spus de ce ar trebui ales el, și nu Mark Rutte, secretar general al NATO / video

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel