Iohannis: Cu câți oameni ne putem întâlni și unde vom putea merge după 15 mai

Președintele României, Klaus Iohannis, a vorbit într-o conferință de presă despre ridicarea măsurilor de restricție.

Președintele României, Klaus Iohannis, a vorbit într-o conferință de presă despre ridicarea măsurilor de restricție.

„Faptul că din 15 mai este posibil să relaxăm anumite măsuri nu înseamnă în niciun caz că revenim la viața normală pe care am avut-o înainte de epidemie. Deci 15 mai, dragii mei, nu înseamnă o revenire bruscă la normalitatea pe care am cunoscut-o. În realitate, experții ne spun că nici nu știm când vom reveni la o viață normală.

Vor rămâne foarte multe restricții în continuare. Nu vom putea să ne întâlnim decât maximul câte trei. Nu putem, o vreme destul de bună, să ieșim la restaurant sau la mall. Nu vom putea imediat după 15 mai nici măcar să plecăm din localitate, decât dacă avem un motiv foarte serios", a spus Iohannis.

Festivalurile și competițiile sportive, sub semnul întrebării

„Aceste lucruri sigur vor fi încă detaliate. În majoritatea unităților fie ele comerciale sau economice sau de stat, la ușă va fi cineva care ne măsoară temperatura, să nu permitem accesul persoanelor bolnave, ele reprezintă un risc. Iată, câte și mai câte restricții vom avea

Marile festivaluri probabil nu vor avea loc în acest an. Nu putem să riscăm să avem un număr mare de persoane adunate într-un loc. Știu că sunt mulți care-și doresc să se reia competițiile sportive. Dacă se vor relua, atenție, dacă se vor relua, există o posibilitate mare să se reia fără spectatori. Deci, lucrurile în niciun caz nu vor intra, din păcate, repede în normalitate, iar măsurile pe care le vom lua vor fi graduale, nu se întâmplă totul dintr-o dată", a explicat președintele.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel