Urmărește emisiunea live


IOHANNIS NU L-A INVITAT PE REGELE MIHAI LA ÎNVESTIREA SA ÎN FUNCȚIA DE PREȘEDINTE

Klaus Iohannis spune că nu l-a invitat pe Regele Mihai la ceremonia de învestire în funcția de președine pentru că un astfel de lucru nu se face.

VEZI ȘI: Interviu EXCLUSIV. Amănunte neștiute până în prezent din Familia Regală. "Sunt și momente tragice care rămân în istorie"

"Unele instituții de presă au relatat ieri că l-aș fi invitat pe Regele Mihai la ceremonia mea de învestire. Informația eronată a fost preluată de pe o pagină de Facebook care nu îmi aparține. Nu am adresat o astfel de invitație pentru că pur și simplu așa ceva nu se face", spune Klaus Iohannis.

"Ieri, la Palatul Elisabeta, am avut o întâlnire emoționantă cu Majestatea Sa Regele Mihai I și cu Altețele Lor Regale Principesa Moștenitoare Margareta și Principele Radu.

Nu cred că e o întâmplare faptul că sunt primul Președinte ales al României care, înainte de învestire, face o vizită Familiei Regale. Îmi doresc foarte mult ca, în mandatul meu, relația cu Casa Regală să fie una instituţională şi protocolară, nu de tip executiv sau de colaborare.

Evenimentele publice din ultimii ani în care a fost implicată Casa Regală arată că rostul ei nu s-a încheiat: dimpotrivă, românii îşi arată admiraţia şi recunoştinţa pentru eforturile ei.

Sper că națiunea română va vedea în continuare în Familia Regală o sursă de mândrie, identitate și continuitate. De aceea, am toate motivele să cred că respectul românilor pentru Coroană va fi mai profund și mai cuprinzător în anii următori", a adăugat Klaus Iohannis.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel