EXCLUSIV  Iohannis, înaltă trădare. Drăghici, PSD: Acțiune extremă. Președintele, chemat să răspundă

Roxana Neagu / 08 aug 2018 / 16:05 Salveaza PDF Comentarii
Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Deputatul PSD Mircea Drăghici a vorbit, la DCNews, despre acuzația de înaltă trădare la adresa președintelui Klaus Iohannis. 

”Parlamentul și-a făcut treaba, a îndreptat Legile Justiției și Cod Penal și Codul de Procedură Penală. (...) Din păcate, dl președinte aleargă cu pași mari către suspendare sau, mai rău, către o acuzare de înaltă trădare. Dumnealui și-a părăsit atribuțiile de mediator și a trecut în partea în care se instigă în atacarea Guvernului și Parlamentului” a spus Mircea Drăghici, la DCNews

Întrebat despre acuzația de înaltă trădare, deputatul PSD a spus: ”Avem articolul 96 din Constituția României, care spune că dacă președintele României nu-și respectă atribuțiile constituționale și duce la dezordine publică, induce în conștiința publică chestiuni care pot conduce către slăbirea autorităților instituțiilor publice, mă refer la Parlament și la Guvern. (...). Parlamentul îl poate acuza de înaltă trădare. Va trebui să formeze o comisie, să-l cheme pe președinte să răspundă. Intenția de a conduce România către o zonă de instabilitate poate fi considerat un act de înaltă trădare. Dacă comisia decide că a comis înaltă trădare, Parlamentul va decide, prin două treimi din voturi. Prima dată decide Parlamentul, este o acțiune extremă. Parlamentul ia rolul de instanță, așa e Constituția României”. 

Vezi mai jos afirmațiile complete: 


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23