Iohannis, în Moldova, declarații cu Maia Sandu. DECIZIA ZILEI

Maia Sandu și Klaus Iohannis
Maia Sandu și Klaus Iohannis

Președintele României, Klaus Iohannis, a făcut declarații după ce a vizitat oficial președintele ales al Republicii Moldova, Maia Sandu.

„Suntem alături de președintele Republicii Moldova, doamna Maia Sandu, și suntem pregătiți să furnizăm întreaga asistență de care este nevoie pentru implementarea cu succes a programului său reformator și pentru gestionarea multiplelor crize cu care Republica Moldova se confruntă”, a transmis Iohannis, de la Chișinău.

Un nou pachet de sprijin pentru Republica Moldova din partea României

„În acest sens, îmi face plăcere să anunț un nou pachet de sprijin din partea României pentru cetățenii Republicii Moldova. Prin acest pachet de sprijin, România are în vedere următoarele:

- Încheierea cât mai rapidă a celui de-al șaselea protocol adițional la acordul bilateral privind grantul nerambursabil în valoare de 100 milioane euro, vizând prelungirea valabilității acordului și extinderea domeniilor de cooperare. Astfel, vom putea continua și extinde programele bilaterale de asistență de succes de până acum.

- Susținerea procesului de vaccinare anti-Covid-19 a cetățenilor Republicii Moldova prin furnizarea a până la 200.000 de doze de vaccin și trimiterea la Chișinău a unei echipe de experți români care să împărtășească din experiența României și să ajute la pregătirea strategiei de vaccinare. Este, însă, necesară, o cooperare strânsă cu autoritățile de specialitate ale Republicii Moldova și implicarea acestora”, a continuat Iohannis.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel